• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Genel Sekreterimizden AKKİM İşçilerine Direnişin 100. Gününde Ziyaret

Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca İstanbul Hadımköy’de kurulu AKKİM Yapı Kimyasalları Fabrikası’nda çalışırken sendikamıza üye oldukları için işten atılan üye işçilerimizi direnişin 100 gününde ziyaret etti.

07.11.2017

Sendikamıza üye oldukları için işten atılan Akkim işçileri, direnişlerinin 100. gününde  eylem yaptılar. Sendikamız Genel Sekreteri Ahmet Kabaca ve Batman Şube Başkanımız Şehmus Kaygusuz 6 Kasım Pazartesi günü üye işçilerimize dayanışma ziyaretinde bulunarak, açıklama yaptılar.

Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca şunları söyledi: “Akkim işvereni hukukun boşluklarından faydalanarak bizi yıpratarak bu örgütlenmeyi bitireceğini düşünüyor. Bu örgütlenme 100 değil 1100 gün de olsa devam edecektir. Buradaki işçilerin inancı ilk gün nasılsa 100. günde de aynı. Akkim patronu masaya oturup sözleşmeyi imzalayana kadar bu mücadele sürecektir. Bu bölgede yüzlerce fabrika var. Burada örgütlenme olmasın diye işverenler bir birlik kurmuş, bilinçli bir şekilde birlikte hareket ediyorlar. Bu fabrikaları sizlere bu emekçiler kazandırdı. Biz alın terimizin, emeğimizin karşılığını istiyoruz. Bu sesten kaçamazsınız. Bu işçiler bu kapıdan örgütlü olarak girecekler.” dedi

Kabaca'nın konuşmasının ardından açıklamalar yapan Batman Şube Başkanımız Şehmus Kaygusuz da konuşmasında şunlara yer verdi:“İşverenler ne yaparsa yapsın Petrol-İş Akkim’e ve Hadımköy’e girecek. Sendikamızla ve sizlerin ortaya koyduğu mücadeleyle bunu başaracağız. Direnenler her zaman kazanmıştır, kazanmaya da devam edecek. Türkiye’nin neresinde olursa olsun sınıf bilinci taşıyan bütüm emekçiler birleşmeli. Bizler hukuksuzluklara karşı birleşerek mücadele edebiliriz ve kazanabiliriz” dedi.