• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Güvencesiz öğretmenler Ankara yolunda

Atanamayan ve ücretli öğretmenlik yapan güvencesiz öğretmenlerin Ankara yürüyüşü başladı. Bugün İstanbul'da yapılan basın açıklaması ile başlayan yürüyüş 19 Kasım günü Milli Eğitim Bakanlığı önünde sonlanacak

18.11.2011

Ataması yapılmayan ve güvencesiz öğretmenlerin Ankara yürüyüşü, İstanbul'da yapılan basın açıklaması ile başladı. Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelen öğretmenler, 19 Kasım'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın önünde olacaklar.

'Güvencesiziz, işsiziz'
Güvencesiz öğretmenlerin İstanbul'daki basın açıklaması Taksim'de gerçekleşti. Öğretmenler adına basın açıklamasını yapan Duygu Semiz, Samsun’dan yürüyüş başlatan öğretmen arkadaşlarına destek olmak ve 'ücretli öğretmenlik kaldırılsın' talebinin geçtikleri illerde örgütlenmesini sağlamak ve sorunlarını halka anlatmak için bu yürüyüşü başlattıklarını, 19 Kasım’da Ankara’da tüm ataması yapılmayan öğretmenlerle birlikte MEB önünde kitlesel bir eylem yapacaklarını söyledi.

Öğretmenlerin mevsimlik işçi gibi düşük ücretle 'ücretli öğretmenlik' yaptığını ifade eden Semiz, "Biz özel sektörün ağır sömürü koşullarında geleceğinden endişe eden dershane öğretmenleriyiz. Biz okullara-öğrenciye-tahtaya hasret kalmış işsiz öğretmenleriz" sözlerini sarf etti.

Güvencesiz öğretmenler örgütleniyor
Semiz açıklamada “Kamuoyunda da bilindiği üzere 300 bin öğretmen atama beklemektedir. Ağustos ayında verilen 55 bin sözüne rağmen yapılan 11 bin atamanın var olan öğretmen açığını gidermemiş ve kalan öğretmen ihtiyacı ücretli öğretmenler ile doldurulmaktadır. Öncelikle öğretmen ihtiyacı Ömer Dinçer’in eylül ayında yaptığı açıklamayı referans aldığımızda 150 bin dolayındadır, dolayısıyla bugün okullarımızda çocuklarımıza geçici olarak eğitim veren 100 bini aşkın öğretmen vardır.” diyerek ücretli öğretmenliğin hem eğitimin niteliğini düşürdüğünü hem de eğitimin sürekliğine ters düştüğünü ifade etti.

devamı için;