• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

‘Hugo Boss’a halaylarla gireceğiz’

Sendikalı olduğu için işten çıkarılan Mustafa Kılıç, Hugo Boss yetkililerinin dün nazi ilişkileri nedeniyle insanlıktan özür dilediğini ancak bugün ise sendikalı oldukları için kendilerinin işten atıldığını belirterek “Mücadelemiz sadece Hugo Boss işçilerin değil  tüm Türkiye'nin direnişidir".

27.10.2011

Sendikalı olduğu için işten çıkarılan Mustafa Kılıç, Hugo Boss yetkililerinin dün nazi ilişkileri nedeniyle insanlıktan özür dilediğini ancak bugün ise sendikalı oldukları için kendilerinin işten atıldığını belirterek “Mücadelemiz sadece Hugo Boss işçilerin değil  tüm Türkiye'nin direnişidir” ifadesidne bulundu

Alman tekstil markası Hugo Boss’un İzmir Gaziemir Serbest Bölge’deki Fabrikası'nda işçi kıyımı devam ediyor. İşten atılan işçi sayısı 75'e yükselirken, Türk-İş'e bağlı Teksif-İş Sendikası'nda örgütlü olan 13 işçi 30 gündür direnişlerini sürdürüyor.

Anayasal haklarını kullanarak sendikalı olduklarından dolayı işten atıldığını söyleyen Mustafa Kılıç, “Bizi farklı mazeretlerle işten attılar. Burada çalışma koşulları çok kötü. Sabah 6'da mesaiye başlattıkları işçilerden yüzde yüz performansla çalışma bekliyorlar. İşçilerin yüzde 60'ı psikolojik rahatsızlık çekiyor. Ve ilaç kullanıyor” dedi. Kılıç, “Dün Nazi ilişkileri nedeniyle insanlıktan özür dileyen Hugo Boos, bugün sendikalı oldukları için işçileri işten atıyor. Buradaki direnişimiz sadece Hugo Boss işçilerin değil, tüm Türkiye'nin direnişidir. Direnişimizi sürdürüp, Hugo Boss'a halaylarla gireceğiz” diye konuştu.

devamı için: