ILO 10.Avrupa Bölge Toplantısı İstanbul'da Başladı

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 10. Avrupa Bölge Toplantısına Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar katıldı.

02.10.2017

Dört yılda bir tekrarlanan ve bu yıl onuncusu yapılan  ILO Avrupa Bölge Toplantısı; Avrupa ve Orta Asya ülkelerinden hükümet, işveren ve çalışan temsilcilerini İstanbul Hilton Otel'inde 2 Ekim 2017 tarihinde bir araya getirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun başkanlığında yapılacak olan toplantıya 41 ülke, hükümet, işveren ve işçi kesiminden oluşan heyet katıldı.

Ülkelerden 7’si Bakan düzeyinde katılım oldu. Toplantıya Başbakan Binali Yıldırım da katılarak açılış konuşmasını yaptı. Türkiye adına  Türk İş, Hak İş, Memur-Sen ve Kamu-Sen toplantıya katıldı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın yer aldığı toplantıya Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar'da katıldı.

ILO Genel Direktörü Guy Ryder tarafından sunulan raporun tematik başlığı çerçevesinde, yaşanacak değişimlerin ve fırsatların bölgedeki çalışma yaşamında yaratacağı etkilere odaklanıldı Toplantıda ekonomik ve sosyal kalkınmaya ilişkin temel politikalar ve 2013 yılında Norveç’te düzenlenen ILO 9. Avrupa Bölge Toplantısından bu yana geçen dört yılda elde edilen başarılar ve tecrübeler tartışıldı. Toplantı kapsamında ayrıca “herkes için insana yakışır iş”, “iş ve üretimin organizasyonu”, “iş yönetişimi” ve “çalışma ve toplum” konularında özel oturumlar düzenleniyor. 2 – 5 Ekim tarihleri arasında, 3 gün sürecek olan toplantı çerçevesinde ayrıca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu’nun başkanlık ettiği “göçmenler ve mültecilerin işgücü piyasalarına adil ve etkin erişimi” konulu Gayrı Resmi Bakanlar Toplantısı da düzenlenecek.