• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

İşçi Filmleri Festivali Antalya'da

Uluslararası Antalya İşçi Filmleri Festivali, 24 Aralık Cumartesi günü başlıyor. Yerli ve yabancı 28 filmin, 58 gösterimle vatandaşla buluşacağı festivalin teması 'Toprağımız, Havamız, Suyumuz için Doğal Olarak Direniş' olacak.

GERÇEK GÜNDEM
22.12.2011

6. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin Antalya ayağı, 24-26 Aralık tarihlerinde yapılacak.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM-SEN) Antalya Şubesinde basın toplantısı düzenleyen İşçi Filmleri Festivali Komite Dönem Sözcüsü Vahap Tuncer, Türkiye genelinde 6'ncısı, Antalya'da ise 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nde emeğin filmlerinin izleyicilerle buluşacağını söyledi.

Festivalin bu yılki temasıyla doğa talanına dikkati çektiğini belirten Tuncer, doğayı korumak için mücadele olanlara destek olmayı hedeflediklerini belirtti.

Film festivalinin, tüm dünyada işçi sınıfının yaşamını ve mücadelesini anlatmak, emek mücadelesine ilişkin film, belgesel yapan kişilerin, grupların deneyimlerini paylaşmak ve ortaklaştırmak olduğunu ifade eden Tuncer, ''İşçi Filmleri Festivali, işçilerin, işsizlerin, aydınların, öğrencilerin, köylülerin, yoksulların, kadınların, doğaseverlerin, sömürüye, ayrımcılığa, yolsuzluğa, hukuksuzluğa, talana karşı duranların, demokrasi ve özgürlük mücadelesi verenlerin, kısacası tüm ezilenlerin direnişini film ve belgesellerle perdeye yansıtmaya çalışıyor'' dedi.

Tuncer, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Halkevleri tarafından düzenlenen festivalde dünyadan ve Türkiye'den emekçilerin yaşamlarından ve mücadelelerinden kesitlerin yanı sıra Anadolu'nun dört bir yanında verilen su ve toprak mücadelesini anlatan toplam 60 yerli ve yabancı film izleyicilere sunulacağını kaydetti.

Devamı için: