• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

İşçi Kentinde Meslek Hastalıkları Tartışıldı

09.01.2018

Ekim ayında kuruluşunu tamamlayarak çalışmalarına başlayan Kocaeli İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, meslek hastalıkları sorununu konuşmak ve ilimizde meslek hastalıkları hastanesi kurulması konusundaki ihtiyaca dikkat çekmek amacıyla bir panel düzenledi.

Panele Sendikamız İş Güvenliği Uzmanı Ceyhun Gürpınar, Gebze Şube Başkanımız Süleyman Akyüz, Başkan Yardımcılarımız Eyüp Akdemir, Şivan Kırmızıçiçek, Kocaeli Şube Başkanımız Salih Akduman, Kocaeli Şube Başkan Yardımcılarımız Nesimi Yetişoğlu,Tekin Kara ve işyeri temsilcilerimiz katıldı. 

“Çalışırken Sağlığından Olmak; Meslek Hastalıkları ve Kocaeli Gerçeği” başlıklı panelde Gebze Şube Başkanımız Süleyman Akyüz panelde bir konuşma gerçekleştirdi. 
Panelde, özellikle çalışanların, İSİG profesyonellerinin ve kamuoyunun bilgilendirilmesi amaçlandı. Panelde meslek hastalıklarının tıbbi ve hukuki boyutu, meslek hastalığı tanı sürecinde karşılaşılan sorunlar, sendikaların meslek hastalığına yaklaşımı, işçilerin yaşadıkları sorunlar ele alındı.