İşçilerin örgütlenme özgürlüğünü engelleyen ContiTech'in Türkiye'deki satışları patladı

Dış İlişkiler Servisi
28.09.2012

Sendikamızın Bursa şubesinin örgütlenme çalışmaları yürüttüğü dönemde 18 işçiyi sendikal nedenlerle işten çıkartan ve emekçilerin örgütlenme özgürlüğünü tanımayan Alman firması Contitech'in Türkiye'deki satışları patladı.

ContiTech'e göre, otomotiv ve ticari araç sektörü açısından Türkiye satışların ve ihracat pazarının patlama gösterdiği bir ülke. Dinamik bir üretimi var.

Bursa'da iç pazar ve Avrupa pazarı için havalı yay üreten şirket İstanbul'da hayata geçirilen (metrobüs gibi) bir dizi ulaşım projesinden yararlandı.

ContiTech'in verdiği bilgiye göre, Türkiye'ye, “pazar olarak gösterdiği çarpıcı gelişme” nedeniyle, şirketler yoğun biçimde yatırım yapıyor. 2001'de 271.000 araba üretildi. 2011'de ise bu rakam 1.2 milyona yükseldi. Bu üretimin yarısından fazlası Bursa'da gerçekleşti.

Alman şirketi Türkiye'de şimdi Fiat, Peugeot, Citroen, Renault ve Ford gibi birçok araba markasının üretildiğini söylüyor.

ContiTech’in akışkan teknolojisi alanında faaliyet gösteren Türkiye'deki işletmesi, Daimler Kamyon'a ve MAN'a tedarikçi olarak tevzi hortumları üretiyor.

ContiTech'ten verilen bilgiye göre, her yıl yaklaşık 250 işçi kamyonlar, römorklar ve otobüsler için 1.5 milyon civarında havalı yay üretiyor. Geçen yıl satışlar yüzde 25 artmış. Türkiye'ye yapılan yatırımların 2016'ya kadar daha da artacağını açıklayan şirket ülkede büyük bir potansiyel gördüğünü vurguluyor.

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...