İzmir Fuarı tehlikede

DİSK'e bağlı Sosyal-İş Sendikasının İzmir Büyükşehir Belediyesinin en büyük ortağı olduğu İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Ticaret AŞ (İZFAŞ) ile sürdürdükleri toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanma aşamasında olduğu bildirildi.

17.08.2011

DİSK'e bağlı Sosyal-İş Sendikasının İzmir Büyükşehir Belediyesinin en büyük ortağı olduğu İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Ticaret AŞ (İZFAŞ) ile sürdürdükleri toplu iş sözleşmesi görüşmeleriyle ilgili olarak, ''işveren yetkililerinin çalışanların taleplerini karşılamaktan uzak yaklaşımlar sergilediği, bu nedenle 80. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın tehlikede olduğu'' bildirildi.
Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, işveren ile yapılan görüşmelerde anlaşmaya varılamaması nedeniyle 5 Ağustos'ta grev kararı asıldığı, anlaşma sağlanamadığı takdirde 22 Ağustos'ta grev kararının uygulamaya konulacağının ilan edildiği hatırlatıldı.
Açıklamada, sendikanın teklifini gözden geçirerek yeniden işveren sunduğu, ''makul ve haklı taleplerde bulunduğu'' ifade edildi.
8 Eylül'de 80. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın başlayacağı, fuara sayılı günlerin kaldığı anımsatılan açıklamada, sendika ve üyelerinin, taleplerinin karşılanmaması durumunda grevi layığıyla uygulayacağı belirtildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Gelinen nokta ortadadır. 80. İzmir Enternasyonal Fuarı tehlikededir. İZFAŞ emekçilerinin yıllardır gözbebekleri gibi sakındığı, başarısı için var gücüyle çalıştığı fuarın gerçekleşmemesinden doğacak sorumluluk bundan sonra artık İZFAŞ yetkilileri ve İZFAŞ'ın en büyük ortağı olan İzmir Büyükşehir Belediyesine aittir.
Bir kez daha çözüm çağrımızı İZFAŞ yetkilileri ve İzmir Büyükşehir Belediyesine yineliyoruz. Gelin, İZFAŞ çalışanlarının yıllardır çözülmeyen sorunları için birlikte bir adım atalım. Gelin, önümüzdeki 4 gün içinde masa başında anlaşma sağlayalım. Herhangi bir sorun yaşanmaksızın, 80. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın gururunu çalışanı ile sendikası ile belediyesi ile hep birlikte yaşayalım.''