• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

İzmir Rafinerisinde Tüpraş Eylemleri Devam Ediyor

09.05.2019

Sendikamız ile Tüpraş işvereni arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde normal görüşme süresi içinde anlaşma sağlanamaması üzerine uzun süredir sürdürülen eylemlerimiz devam ediyor.

Bugün Tüpraş kapıda gerçekleştirilen direnişimize Umut-Sen İzmir Koordinasyon Merkezi Temsilcileri Pınar Eren ve Gizem Balcı destek ziyaretinde bulundu.

Aliağa Şube Başkan Yardımcımız Veysel Gündüz direnişteki arkadaşlarımıza yönelik bu sabah yaptığı konuşmasına, 16 saattir içeride olan, direniş gösteren arkadaşlara selam göndererek başladı. Aliağa Şube Başkan Yardımcımız Veysel Gündüz "dört gündür gecede 16 saattir içeride olan arkadaşlarımız var. Biliyoruz ki yoruldular. Ama mücadele etmek böyle bir şey. Mücadelemiz büyük ve uzun soluklu. Herkese buradan selam gönderiyoruz"dedi.

Örgütlü olduğumuz Ravago Petrokimya Holding A.Ş işyerinin bugün gerçekleştirilecek olan toplu sözleşme görüşmesine değinen Şube Başkan Yardımcımız, "Şube Başkanımız Ahmet Oktay ve Şube Başkan Yardımcımız Mevlüt Çınar bugün Genel Merkezimizde gerçekleştirilecek olan Ravago toplu sözleşme görüşmesine katıldılar. Bugün Ravago'dan iyi haberler bekliyoruz. Aldığımız iyi haberler bize de burada büyük moral olacaktır" dedi.

Tüpraş işçisinin mücadelesini Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal'a ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı'ya teşekkür eden Şube Başkan Yardımcımız Veysel Gündüz "bu zorlu mücadelemizde yanımızda olan kimseyi unutmayacağız. Gasp etmeye çalıştıkları haklarımızı asla gasp ettirmeyeceğiz. Bu saatten sonra asla geri adım atmak yok. Daha önceden de belirtiğimiz gibi; üretimden gelen gücümüz kadar, tüketimden gelen gücümüzü de kullanırız demiştik. Buradan herkese boykot çağrısı yapıyoruz" diyerek sözlerine son verdi.