• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

İzmir'de Soma İçin İş Bırakma

16.05.2014

13 Mayıs Salı günü Soma'da kömür madeninde yaşanan iş cinayetiyle ilgili Türk-İş önderliğinde Petrol-İş İzmir Şube Yöneticilerimiz ve üyelerimizin katılımıyla 14 Mayıs Çarşamba günü  Basmane Fuar Meydanı'ndan Konak Meydanı'na kadar toplu yürüyüş gerçekleştirildi.

Şubemize bağlı DYO Boya Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş, DYO Matbaa Mürekkepleri Sanayi ve Ticaret A.Ş, TPI Kompozit Kanat Sanayi ve Tic. A.Ş, Tetra Pak Paketleme Sanayi ve Ticaret Ltd., Denizli Sodaş Sodyum Sülfat Sanayi ve Ticaret A.Ş, Denizli Acıselsan Acıpayam Seliloz Sanayi A.Ş, Botaş A.Ş İzmir Şube Müdürlüğü olmak üzere işyerlerimizde 15 Mayıs Perşembe günü    sabah şehit olan madenciler için saygı duruşu gerçekleştirildi ve ardından otomasyon olan bölümler hariç bir günlük iş bırakma eylemi yapıldı. 

İş bırakma eylemi için yapılan açıklamada, Soma'da yaşananın her ne kadar kaza olarak nitelendirilmeye çalışılsa da apaçık bir iş cinayeti olduğu ifade edildi. Açıklama şehit madencilerimiz için Allah'tan rahmet, aileleri ve tüm halkımıza baş sağlığı, yaralananlara ise acil şifa dilekleriyle son buldu.

Kaynak: İzmir Şube