• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

ERKEK ŞİDDETİ MART 2012

Kadınlar Mücadele Ediyor, Erkek Şiddeti Yargılanıyor

Mart ayında ayında kadına yönelik şiddetle mücadelede elde edilen kazanımlar, saldırganların aldığı cezalar ve örnek yargı kararları...

Çiçek TAHAOĞLU-Rojda Duygu YEŞİLGÖZ
13.04.2012

bianet, kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve cinayet konusunda sürdürülen mücadeledeki gelişmeler, saldırganlara verilen cezalar ve "olumlu" ve "olumsuz" yargı kararların çetelesini tutuyor.

* Gelişmeler

Ailenin Korunması Kanun Tasarısı yasalaştı

Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı 8 Mart'ta TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

6284 nolu "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun", Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayının ardından 20 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kanunun uygulanması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın taşra teşkilatına sosyolog, sosyal çalışmacı, hemşire, çocuk gelişimcisi, bakıcı anne ünvanlarından oluşan 362 kişilik kadro verildi.

"2020 Perspektifiyle Türkiye'de Kadın" raporu AP'de

Avrupa Parlamentosu (AP) Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu, Emine Bozkurt'un "2020 Perspektifiyle Türkiye'de Kadın" adlı raporunu oybirliği ile kabul etti.

Rapor, "kadına yönelik şiddet", "kadının eğitimi ve istihdamı" ile "kadının siyasete katılımı" konularında Türkiye'deki mevcut durumu inceledikten sonra 2020 yılına uzanan bir kadın stratejisini ortaya koyuyor.

"Töre"yi Savunan Avukata Uyarı Cezası

Diyarbakır Barosu, Gülistan Gümüş cinayeti davasında "Namus, vatan aşkı Allah aşkı gibidir. Öldürülen kadın masum değildir" diyen sanık avukatına uyarı cezası verdi.

CHP'li Kaleli'den kanun teklifi: 8 Mart tatil olsun

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa milletvekili Sena Kaleli, meclise sunduğu Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun'da değişiklik yapan kanun teklifinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün resmi tatil olmasını istedi.

* Kadın Örgütlerinden

Amargi Feminist Tartışmalar yeniden

Amargi Kadın Akademisi, 2011'de  başladığı feminizmin kavramsal ve tarihsel izini sürdüğü feminizm tartışmalarına 2012'de devam ediyor. "Radikal Feminizm"le başlayan tartışmalar, Amargi Feminizm Tartışmaları başlığıyla kitaplaştırılacak.

Her Cumartesi saat 13.00'da gerçekleşecek tartışmaların konu başlıkları şöyle: Radikal Feminizm, Kürt Hareketi ve Feminizm, İslami Feminizm, Anarşist Feminizm, Queer Feminizm, Seks İşçiliği, Üçüncü Dalga Feminizm, Kadın Cinayetleri, Antimilitarizm ve Feminizm İlişkisi, Pornografi ve Feminist Anayasa Nasıl Olmalı.

EVİD-SEN'e kapatma kararı

Ev İşçileri Dayanışma Sendikası (EVİD-SEN), ev işçiliği 4857 sayılı İş Yasası kapsamında olmadığı için kapatma kararıyla karşılaştı. Tarafların dinlenmesine gerek görülmediğinin belirtildiği kapatma kararının yanısıra, tebligat ve avukat ücreti gibi şeyler için 1200 TL de para ödemeleri gerekiyor.

Çocuk gelinlere karşı imzalar meclise gitti

Uçan Süpürge, çocuk gelinlere izin vermeyen yasal düzenlemelerin yapılması talebiyle toplanan 50 bin imzayı 8 Mart'ta meclise götürdü.

Türkiye'nin bütün illerinden ve başka ülkelerden de duyarlı yurttaşların imzalarıyla büyüyen kampanya, evlilikle ilgili mevzuatın çocuklar lehine gözden geçirilmesini talep ediyor.

KA.DER, Türkiye'ye karnesini verdi

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER), "Türkiye'nin Temsilde Kadın-Erkek Eşitsizlik Karnesi'nin beşincisini açıkladı. KA.DER'in karnesine göre, Türkiye yine sınıfta kaldı.

Beş yıldır, aynı notu vermekten bıktık, usandık!" diyen KA.DER, açıklamasına "Otur yerine sıfır' demiyoruz, 'Kalk, bu notu yükseltecek bir şeyler yap' diyoruz" diye devam etti.

Aileler, öldürülen kızları için Ankara'da

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, kocaları tarafından öldürülen kadınların aileleriyle birlikte 8 Mart'ta Ankara'ya gitti.

İzmir'de öldürülen kadınlardan Ferdane Çöl'ün annesi Suna Maviş, Ayşe Selen Ayla'nın ailesi Hatice ve Serter Ayla, Esra Yaşar'ın ablası Tuba Yaşar, İstanbul'da öldürülen kadınlardan Gülay Yaşar'ın ablası Esra Yaşar ve babası Duran Yaşar, Zeynep Yılmaz'ın kardeşi Güllü Yılmaz ve Siirt'te öldürülen Esin Güneş'in ailesi ve annesi Fahriye Işık, platform üyeleriyle beraber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Kenan Bozgeyik ve CHP Milletvekili Emine Ülker Tarhan ile görüştü.

* Dünyadan

BM 8 Mart Teması: Kırsalda Yoksulluk ve Açlık

2012'de Birleşmiş Milletler (BM) 8 Mart temasını "Kırsalda Yaşayan Kadınları Güçlendir, Yoksulluk ve Açlığa Son Ver" olarak belirledi. Avrupa Parlamentosu'nun 2012 teması ise "Eşit Değerde İş İçin Eşit Ücret".

* Ödüller

Pavey'ye Cesaret Ödülü

Cumhuriyet ve Halk Partisi (CHP) milletvekili Şafak Pavey, tüm dünyada savunmasız topluluklar, mülteciler ve engellilerin hakları için yaptığı çalışmalar dolayısıyla her yıl verilen "Cesaret Simgesi Kadınlar Ödülü"ne layık görüldü.

Pavey'in de aralarında bulunduğu 10 kadına ödüllerini, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama'nın karısı Avukat Michelle Obama ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton verdi.

PEN Ödülü Ersanlı ve Berktay'a

2012 PEN Duygu Asena Ödülü, tutuklu çevirmen Ayşe Berktay ile akademisyen Büşra Ersanlı'ya verildi.

PEN yaptığı açıklamada, ödülün Ersanlı ve Berktay'a, insan haklarını savunan, kadınların bilinçlenmesine yönelik çalışma yapan, mağdurun yanında yer alan, barış için yılmadan mücadele eden bireyler oldukları için verildiğini belirtti.

* Projeler

Gelincik Projesine bir yılda 10 bin kadın başvurdu

Ankara Barosu tarafından şiddet gören kadın ve çocuklara hukuki yardım sağlanması için yaşama geçirilen "Gelincik Projesi"ne, 1 yıl içerisinde 10 bin 500 kadın telefonla, 110 kadın da bizzat baroya gelerek başvuruda bulundu.

* Kültür-Sanat-Medya

Bandsista'dan kadınlara şarkılar

Bandsista, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne "İsyan" ve "Olur/Olmaz" isimli iki şarkı ile seslendi. Şarkıların, Türkiye'deki feminist hareketin 30. yılına denk geldiğini söyleyen Bandsista, "Bandista'daki kadın icracıların çağrısıyla 8 Mart için beraber şarkı söylemek üzere yola çıktık; günlerce yan yana, her bir kelime hepimizin içine sinene kadar uğraştık, birlikte yazdık, söyledik, kaydettik, sözleri yazarken çoğu kez birbirimizin cümlelerini tamamladık; uzlaşamadığımız noktalarda yepyeni cümleler kurduk" dedi.

Al Yazma Anıtı

Antalya Kent Konseyi ve Muratpaşa Belediyesinin girişimiyle Prof. Meriç Hızal tarafından yapılan Al Yazma Anıtı'nın açılışı 7 Mart'ta yapıldı. Anıtta erkek şiddet sonucu öldürülen 467 kadının ismi bulunuyor.

Üç oyunla kadın hakları

Sivas Devlet Tiyatrosu, erkek şiddetini üç oyunla sahneye taşıdı. Sivas Devlet Tiyatrosu, sahnelediği "Batakhane Güzeli", "Gus ile Yemek Saati" ve "Ortak Ağıt" isimli oyunlarla,cinayetlerle sonuçlanan kadına yönelik şiddetin temel dayanağı olan erkek egemen toplumun kadına yönelik psikolojik baskısını eleştiriyor.

Sanatçılar şiddete karşı kanatlandı

Kadına Şiddete Karşı Kanatlandılar" sosyal sorumluluk projesinde 32 kasın sanatçı fotoğraf ve mesajlarıyla kadına şiddeti dile getirdi.

Projeye destek veren isimler: Ayça Bingöl, Arzu Yanardağ, Akasya Aslıtürkmen, Belcim Bilgin, Beren Saat, Büşra Pekin, Cansu, Demet Tuncer, Deniz Türkali, Derya Alabora, Ece Vahapoğlu, Feride Çetin, Görkem Yeltan, Günce Koral, Hale Caneroğlu, Hale Soygazi, Jehan Barbur, Jülide Kural, Melike Güner, Meltem Cumbul, Nihal Yalçın, Ömür Gedik, Rojda Demirer, Seda Akman, Sibel Tüzün, Sinem Kobal, Songül Öden, Şenay Gürler, Tuğçe Kazaz, Yeşim Salkım, Yoncalodi, Zeynep Beşerler.

Türkiye'nin ilk kadın haber ajansı

Diyarbakır'da on kadın biraraya gelip Türkiye'nin ilk kadın haber ajansını kurdu. Jin Haber Ajansı (JİNHA), haber müdüründen muhabirine, kameramanından fotoğrafçısına, sadece kadınlardan oluşuyor.

* Yerelden haberler

Eviçi şiddet uygulayanın maaşı karısına

Karabağlar Belediyesi, imzaladığı toplu iş sözleşmesine "Eşine şiddet uygulayanın mali haklarını kendisine değil, eşine ödeyeceğiz" maddesi eklendi.

Kadınlara ücretsis psikolojik destek

İstanbul Bağcılar Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nde kadınlara yönelik ücretsiz psikolojik hizmeti veriliyor.

Bursa Emniyeti'nden e-posta kampanyası

Bursa Emniyet Müdürlüğü, Bursa'da yaşayan 70 bin kişiye e-posta aracılığıyla aileiçi şiddet konulu yaşanmış hikayeler gönderdi. Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya bu projeyle şehirde yaşayanları bilinçlendirmek istediklerini söyledi.

Antalya'da 2500 kadın polise başvurdu

Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Sezer, Antalya'da geçen yıl 2 bin 500 kadının şiddete maruz kaldığı gerekçesiyle emniyet Müdürlüğü'ne başvurduğunu bildirdi.

---

Yargı Kararları

* Sakarya'da eşini darp eden yaralayan koca, mahkemece, kütüphaneye giderek şiddetin insanlar üzerindeki olumsuz etkileri hakkında bilgi içeren kitap okuma cezası verildi. Haftada bir gün kütüphaneye giderek üç saat süreyle şiddet konusunda okuma yapıp, okuduklarının özetini yapacak.

* Adana'da Facebook'tan tanıştığı kız çocuklarını silahla tehdit ederek tecavüz eden ve fuhuşa zorlayan 34 kişilik çete hakkında dava açıldı. Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada, çete lideri S.L.Ö. hakkında 150 yıl, altısı tutuklu 34 kişi için 15'er yıl hapis cezası isteniyor. S.L.Ö.'nün çocukları "Münevver Karabulut'u biliyorsun değil mi? Senin sonunda onun gibi olur" diye tehdit ettiği ortaya çıktı.

* Adana Özel Yetkili 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Mersin ve Konya'da yurtdışından gelen kadınlara seks işçiliği yaptıran 12'si tutuklu 29 sanığın yargılanmasını tamamladı. Çete lideri iki erkeğe beş kadına "zorla fuhuş yaptırma" suçundan 24'er yıl 9'ar ay hapis ve 165'er bin lira adli para cezası verildi. Diğer sanıklar da cört yılla 15 yıl arasında değişen hapis ve 30 bin lira ila 105 bin lira arası değişen para cezasına çarptırıldı.

* Adana 5. Ceza Mahkemesi, D.K'yı (16) evine götürüp, tecavüz ettiği iddiasıyla dolmuş şoförü M.D.'nin (27) 25 yıla kadar tutuklu yargılandığı davada, mahkeme heyeti kız çocuğunun İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığı konusunda rapor aldırılmasına karar verdi. Sanık  M.D. ise tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.

* Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 13 yaşında bir kız çocuğunu para karşılığı ailesinden alan Y.A.'yı 24 yıl, kız çocuğunun babası O.Y. ise 7 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

* Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, sevgilisini evlenmeye ikna edemeyince kaçırarak tecavüz eden A.E. ve yardımcı olan sekiz yakınına 2 yıl 6 ay ila 43 yıl 4 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırdı.

* Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, A.D. (11) adlı kız çocuğuna iki yıl boyunca tecavüz eden 13-22 yaşları arasında sekiz sanıktan, A.D.'ni amcası Z.D. ve arkadaşı S.Ö.'yü 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanıklar beraat etti.

* Diyarbakır'da R.Ü. (14) adlı kız çocuğuna tecavüz eden üç kişi yakalandı. Olayı ortaya çıkaran rehber öğretmenin verdiği dilekçeleri işleme sokmayan okul müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında soruşturma başlatıldı. Koruma altına alınan R.Ü. ailesiyle birlikte başka bir şehire nakledildi. Öğrencisine yapılan tacizi polise bildiren öğretmen ise kınama ve uyarı cezası aldı.

* Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesi, kadınları seks işçiliğine zorlamaktan yargılanan 11 tutuklu sanıktan 10'unun tahliyesine karar verdi. Liderlikle suçlanan M.K.'nın ise tutukluluğu sürüyor. 22 sanık hakkında 15 ile 30 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

* Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 16 yaşındaki kız çocuğuyla cinsel ilişki yaşayan öğretmen İ.Ö.'yü (27) "nitelikli cinsel istismar" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

* İstanbul'da 11 Şubat 2011'da Ü.S. adlı kadına kimliğini sorduktan sonra hakaret eden ve şikayete gittiği karakolda çıplak üst araması yapan dört polisin yargılandığı dava, İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

* İstanbul'da hristiyan kız kardeşi ile müslüman eniştesini öldüren G.Ö hakkında "töre cinayeti" nedeniyle iki kez ağırlaştırılmış müebbet istendi. G.Ö savunmasında hristiyanlarda töre olmadığını söyledi. Hukukçular ise törenin dinle, kültürle sınırlanmayacağını, "namus" saikiyle işlenen cinayetlerin müebbetle cezalandırılması gerektiğini belirtti.

* İstanbul Beyoğlu 22. Asliye Ceza Mahkemesi, zabıtalarla birlikte S.Ç. adlı kadını darp ederek kaburgasını kıran belediye başkan yardımcısı A.Ç.'yi 4 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı.

* İstanbul'da 15 Ocak 2009'da işe geç geldiği için başhekim tarafından darp edilen D.A. adlı kadın doktor, Kartal 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nce "basit yaralama ve tehdit" suçundan 2 bin 500 TL para cezasına çarptırıldı. Eski başhekime verilen ceza ise 3 bin TL'de kaldı.

* İstanbul'da satranç okulu sahibi ve aynı zamanda satranç hocası olan H.S.D, F.S.(11) ve K.D.(13) adlı öğrencilerini taciz ettiği gerekçesiyle Kadıköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 27 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

* İstanbul'da Cem Garipoğlu için 'canavarca hisle öldürmedi' savunması Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nden döndü. Yargıtay Cem Garipoğlu'nun 24 yıl hapis cezasını onadı. Baba Garipoğlu'un beraat kararını ise bozdu.

* İstanbul'da Kocası tarafından öldürülen Gülay Armağan davasının ilk duruşması Üsküdar 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Gülay Armağan'a tecavüz ettiği iddia edilen kocanın ağabeyi D.A. mahkemede hazır bulunurken, sanık koca M.A. duruşmaya gelmedi. Avukatın iddiasına göre, M.A. bir kriz geçirdiği için akıl hastanesine kaldırıldı. Bir sonraki duruşma 21 Haziran'da görülecek.

* İstanbul'da İş kazasında yaşamını yitiren ev işçisi Fatıma Aldal davasının ikinci duruşması Kartal 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkemeye katılmayan Aldal'ın iş vereni sanık S.Ö. hakkında yakalama kararı çıktı. Bir sonraki duruşma 30 Mayıs'ta.

* İstanbul'da eski eşi Filiz Akboğa'yı öldürmeye teşebbüsten yargılanan C.K., dokuzuncu duruşmada 10 sene hapis cezasına çarptırıldı.

* Yargıtay'ın bozduğu N.Ç davası Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden başladı. İlk duruşmaya 25 sanıktan dördü katıldı. Mahkeme 19 sanık için yakalama kararı çıkardı.

* İzmir'de "töre" bahanesiyle öldürülen Neslihan Adıgüzel (26) davasında tutuklu yargılanan ağabey, kayınbirader ve kocanın ömür boyu hapsi isteniyor.

* İzmir'de karısının  felç kalmasına yol açan B.S, 17 yıl hapis cezasına ve 500 bin TL tazminant ödemeye mahkum edildi.

* İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde üç günde üç kadını öldüren H.A.'nın, üç ayrı müebbet ve 46 yıl hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı davaya müdahil oldu.

* İzmir'de içeceğine ilaç koyup H.S.'ye (15) tecavüz ettikleri ve görüntüleri internette yayınladıkları için 19 yıla kadar hapsi istenen F.Ç.(20)  ve A.K.(20) iki yıl sonra tahliye oldu. Kararı duyunca H.S.'nin annesi tahliye kararına itiraz etti. İddiaya göre mahkeme başkanı, anneye "kızına sahip çıksaydın" yanıtını verdi. Tutanaklara geçmeyen bu söz için HSKY'ya şikayet edildi.

* İzmir Ağır Ceza Mahkemesi, Nisan 2010'da öldürülen Esra Yaşar, Ayşe Selen Ayla ile Azra Has'ın davasında Siyah Pembe Üçgen LGBT Derneği'nin müdahilliğine karar verdi. Bir sonraki duruşma 22 Haziran'da.

* Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karısı Şefika Etik'i bıçakla öldüren kocanın yargılandığı davada Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı'nın müdahillik talebi reddedildi. Bir sonraki duruşma 16 Nisan'da.

* Sakarya'da karısını öldüren E.A., Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

* Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde S.K. (21) adlı kadını kaçırıp tecavüz etmekten yargılanan S.Y. (27), ağabeyi E.Y.'ye (28) 7 yıl 6 ay; yardım eden kız kardeşleri N.B.'ye (25) ise 5 yıl hapis cezası verildi.

* Samsun'da Ö.Ö. (14) adlı kız öğrenciyi taciz ettiği için F.E. (32) adlı servis şoförünün yargılandığı dava devam etti. Mayıs 2011 'de gözaltına alınan F.E., nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

* Samsun'da kuzeni Y.M.B.'ye (16) 11 yaşındayken tecavüz eden G.T. (23) adlı erkek, beş yıl hapis istemiyle yargılandığı davada tutuklandı.

* Samsun'da bir kadına minibüste tecavüz eden S.A. (40) üç ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kadın şikayetini geri çekti, ancak S.A. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde cinsel istismar ve hürriyetten yoksun bırakma suçlarından 40 yıl hapis cezası istemiyle yargılanacak.

* Samsun'da öğrencisi T.A.'yı (19) evine davet edip taciz ettiği için 15 yıla kadar hapis istemiyle 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Z.A. (51) adlı halk oyunları öğretmeni, suçlamaları inkar etti.

* Samsun'da B.Y. (16) adlı kız çocuğunu kaçırıp taciz eden A.B. (29), M.K(30) ve F.Ç.'nin (28) 20'şer yıl hapis istemiyle Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı.

* Samsun'da Ü.Ç., E.C. (15) adlı kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu için 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

* Samsun'da T.P. (19) adlı kadına tecavüz etmekten tutuklu yargılanan baba N.P. (42) 13 yıl 9 ay, tutuksuz yargılanan enişte Ç.T. (48) 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

* Siirt'te dört kız çocuğuna tecavüz suçundan yargılanan 10 tutuklu sanık 7.5 yıl ile 31 yıl 8 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

* Siirt'te şüpheli şekilde uçurumdan düşerek ölen Esin Güneş'in kocası G.G. ve arkadaşı B.Ü.'nün yargılandığı davaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı davaya müdahil oldu. Batman Baro Başkanlığı ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun müdahillik talepleri ise reddedildi. Bir sonraki duruşma 25 Nisan'da.

* Zonguldak'ta karısı Armağan Altay'ı (33) bıçakla öldüren maden işçisi A.A. (41) ömür boyu hapis istemiyle hakim karşısına çıktı. Duruşma eksik evrakların tamamlanması ve şahitlerin dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

* Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi, kızının arkadaşı K.B. (13) adlı kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan ve 2009'dan beri tutuklu yargılanan imam C.B.'yi (37) 16.5 yıl 22 gün hapis cezasına çarptırd

Kaynak: www.bianet.org