• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Kadınlar N.Ç kararına karşı Çağlayan'da eylemde

Kadın örgütleri, Yargıtay'ın 13 yaşında 26 kişinin tecavüzüne uğrayan N.Ç'nin davası ile ilgili verdiği 'kendi rızası ile birlikte oldu' kararını onamasına itiraz ediyor. Kadınlar Cuma günü Çağlayan Adliyesi önünde 13.00’te buluşuyor.

03.11.2011

İşte kadın örgütlerinin çağrısı:

N.Ç. davasında mahkemenin “’rızasıyla’ birlikte oldu” kararını Yargıtay onadı. Gerekçesi ise olayın gerçekleştiği tarihte eski TCK’nın yürürlükte olması.

Bu neyin tartışması? Eski TCK’ya göre, 13 yaşındaki bir kız 26 adamın tecavüzüne uğradığında rızasının sorgulanması gerektiği mi? Eğer sorgulanırsa N.Ç.’nin rızası vardı denebilir mi?

Biz feministler buradaki cinsiyetçi uygulamanın bir yasa değişikliğiyle açıklanmasını kabul edemeyiz. 13 yaşında bir çocuğun rızasının aranmasının, tecavüzcülere iyi hal indirimi uygulanmasının, yıllarca süren davaların, yargının erkeklerin yanında olmasının ne anlama geldiğini önce N.Ç.’den sonra kendi hayatlarımızdan, sonra N:Ç’den çok iyi biliyoruz.

Ve biz bu hukuk sistemine güvenmiyoruz ve herkesi bu haksız karara direnmeye çağırıyoruz! Kadınlar olarak 4 Kasim Cuma günü Çağlayan Adliyesi önünde 13.00’te buluşuyoruz.

Kadın Cinayetlerine Karşı İsyandayız Kampanyası
İstanbul Feminist Kolektif
Amargi
Bağımsız Feministler
Filmmor
Kadav
Kadının İnsan Hakları Derneği – Yeni Çözümler
Morçatı
Sosyalist Feminist Kolektif