Kale Kayış İşçileri Meclis'te

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği talebiyle 2 ayı aşkın süredir mücadele eden ve  çalışmama haklarını kullanan Kale Kayış işçileri, 6 Mayıs tarihinde CHP ve İYİ Parti grup toplantılarına katıldılar. “Çalışırken Ölmek İstemiyoruz” diyen işçiler, siyasilerden bir an önce harekete geçilmesini talep ettiler.

08.05.2019

6 Mart'tan bugüne direnişlerini sürdüren Kale Kayış işçileri direnişlerinin 65. gününde işçi sağlığı ve iş güvenliği talebiyle Meclis'telerdi. Türkiye'de ilk kez bir işyerinde işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin yetersizliği sebebiyle kitlesel olarak mücadele örgütleyip, çalışmama hakkının öncülüğünü yapan Kale Kayış işçileri Meclis'te, CHP ve İYİ Parti Grup toplantılarına katıldılar. Kale Kayış işçileri “Çalışırken Ölmemek” için siyasilerden bir an önce harekete geçmelerini talep ettiler.

Sendikamız Genel Mali Sekreteri Turgut Düşova, Trakya Şube Başkanı ve Başkan Başkan Yardımcılar ile Kale Kayış işçilerinin olduğu heyet ilk olarak İYİ Parti ve CHP Grup Toplantılarına katıldılar. Grup toplantılarının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Milletvekilleri ile görüşen Petrol-İş Heyeti, Kale Kayış işçilerinin 2 ayı aşkın süredir vermiş oldukları mücadeleyi ve işyerinde özellikle işçi sağlığı ve iş güvenliği alanında yaşanan ihlal ve yetersizliklerin olduğu dosyayı Kemal Kılıçdaroğlu'na sundular.

İYİ Parti Heyeti ile yapılan görüşmede de sendikamız tarafından hazırlanan rapor İYİ partili vekillere teslim edilerek, Kale Kayış işçilerinin mücadelelerinde destek olunması ve bir an önce işçilerinin taleplerinin kabul edilmesi için gerekli adımların atılması gerektiğine vurgu yapıldı.

Genel Kurulumuz 31 Ağustos-1 Eylül'de Toplanıyor

Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikasının (Petrol-İş) 28.Olağan Genel Kurulu 31 Ağustos - 1 Eylül 2019 Cumartesi ve Pazar günleri saat 09.00-18.00 saatleri arasında sendikamızın Altunizade Mah. Kuşbakışı Cad. No:23 Üsküdar İstanbul adresinde aşağıdaki yazılı gündem ile toplanacaktır. Bu toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamadığı taktirde ikinci toplantı 07-08 Eylül 2019 tarihlerinde aynı saatte ve yerde aynı gündem ile yapılacaktır. Delegelere ve ilgililere duyurulur. Petrol-İş Send...