Kale Kayış işçileri Show TV Ana Haber Bülteninde

İşverenle görüşmek ve taleplerini bir kez daha iletmek isteyen Kale Kayış işçileri ve ailelerinin, işverenin düzenlediği iftar programında darp edilmeleri 24 mayıs tarihli Show TV Ana Haber Bülteninde yer aldı.

26.05.2019

Çalışırken ölmemek için, çalışmama haklarını kullanan Kale Kayış işçileri, direnişlerinde üçüncü aya yaklaşıyorlar.

20 Mayıs tarihinde, Kale Kayış patronu, işyerinde çalışmaya devam eden işçiler dönük bir iftar yemeği organizasyonu düzenlenmişti. Bu iftar programına, Kale Kayış işçilerinden temsilci ve eşleri de taleplerini bir kez daha işverene iletmek için katılmıştı.

Ancak, işverenle iftar yemeği sonrası yapılan görüşmede, Kale Kayış patronu, patronun oğlu ve koruması, üyelerimizi darp etmişti. Bu darp esnasında üyelerimizden birinin 7 aylık bebeği de darbe aldı.

Show TV Ana Haber Bülteninin 24 Mayıs tarihli yayınında, Kale Kayış işçilerinin mücadelesi ve işveren tarafından uğradıkları darp da ayrıntılı bir şekilde yer aldı. Böylece işverenin üyelerimize dönük yaptığı hukuksuzluklar ve 20 Mayıs tarihindeki darp olayı tüm Türkiye kamuoyuna yansımış oldu.

PANDEMİ FIRSATÇILIĞI YAPMAYIN KIDEM TAZMİNATI HAKKIMIZ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Dünya ve ülkemiz, pandemi nedeniyle olağanüstü koşullardan geçmektedir. Normalleşme adımlarının atılmaya başlanması, bu sürecin çalışma hayatında işçilere yaptığı olumsuz etkileri henüz ortadan kaldırmamıştır. Aksine normalleşme ile birlikte oluşan ortamda, bazı işverenlerin bu durumu fırsata çevirme niyetlerini ortaya koyduğuna tanık olunmaktadır. İşçilerin bazı kazanılmış haklarının geri alınması girişimlerine pandemi süreci bahane edilmektedir. Hükümetin henüz ayrıntılarını açıklamadığı İst...