• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

KESK'e baskın

Demokrasi ile yönetilen hiçbir ülkede görülmeyen bir hukuksuzluk yaşanıyor.

28.05.2009
Adı herhangi bir suç örgütüyle anılamayacak, herhangi bir yasadışı çalışma içinde olmayan bir konfederasyon, ülkemizin en büyük memur örgütü Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu KESK genel merkezi, bugün (28 Mayıs 2009) sabah saatlerinde polis ve jandarma ekipleri tarafından basıldı ve arandı. Aralarında eski ve yeni genel merkez yöneticilerinin de bulunduğu yaklaşık 35 kişi gözaltına alındı.
 
Gözaltına alınan sendikacılar sendikal dünya tarafından tanınan, bilinen ve adresleri belli kamu emekçileridir. Bir soruşturma kapsamında istenirse tümü de yargı makamlarına ifade vermeye hazır insanlardır. Normal bir demokraside olması gerektiği gibi normal yollarla davet edilmeleri yerine, emekçilerin baskınlarla gözaltına alınması, toplumda sendikacıların saygın görüntüsünü yıpratmaya dönüktür. Bu durum, ister istemez aklımıza iktidara muhalif kimlikleriyle tanınan bu insanların yıldırılmasının amaçlandığını getirmektedir.
 
Türkiye'nin demokrasi mücadelesinde önemli bir yeri bulunan, meşru ve yasal çalışmayı daima ön planda tutmuş bir konfederasyonun eski ve yeni yöneticilerinin de aralarında bulunduğu bu operasyona derhal son verilmelidir. Başbakanlık derhal devreye girmeli ve sendikaların dokunulmazlıkları ihlal edilmemelidir.
 
Petrol-İş sendikası olarak, KESK'e yönelen veya diğer emek örgütlerine yönelebilecek tüm demokrasi dışı saldırılara karşı duracağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Gözaltına alınan tüm sendika üyelerinin derhal serbest bırakılmasını, eğer herhangi bir soruşturma durumu var ise, normal, demokratik prosedürlerin işletilmesini talep ediyoruz.
 
Aksi takdirde, bu iktidar kendi demokrasi söyleminin sadece yandaşları için demokrasi olduğunu kanıtlamış olacaktır.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
 
Merkez Yönetim Kurulu adına
Mustafa Öztaşkın
Genel Başkan
 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı