• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Basın Açıklaması...Basın Açıklaması...

KESK'e düzenlenen operasyonları şiddetle kınıyoruz

Anayasal ve yasal güvencelerle emek mücadelesi veren KESK ve bağlı sendikalara yapılan bu saldırı ve operasyonları şiddetle kınıyor ve KESK'in yanında olduğumuzu bir kez daha bildiriyoruz.

26.06.2012

Bu yılın Ocak ve Şubat aylarında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu KESK'e düzenlenen operasyonların ardından 25 Haziran sabahı da konfederasyon ve konfederasyona bağlı Eğitim-Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Büro Emekçileri Sendikası (BES), Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM), Tüm Bel-Sen, Haber-Sen ve Tarım Orkam-Sen'in genel merkezlerine, bu sendikaların bazı şubelerine ve kamu emekçilerinin evlerine polis tarafından baskın ve operasyonlar düzenlenmiştir.

Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Eskişehir, Kocaeli, Mersin, Adana, Sakarya, Hakkari, İzmir, Malatya, Mardin, Siirt, Ağrı, Urfa ve Kars gibi illerde düzenlenen baskın ve operasyonlarda KESK Genel Başkanı Lami Özgen’in de aralarında bulunduğu 71 kişi göz altına alınmıştır.

Emek ve demokrasi mücadelesinde önemli bir yeri olan KESK ve bağlı sendikalar bu tür baskı, operasyon, gözaltı ve tutuklamalarla susturulamaz, sindirilemez. Özel Yetkili Mahkemeler 12 Eylül döneminin Sıkıyönetim Mahkemelerinin yerini almıştır. Siyasi iktidar bir taraftan Özel Yetkili Mahkemelerin durumunu sorgularken diğer taraftan da hak ve özgürlükler, adalet, hukuk yok sayılmakta, sendikacılardan siyasilere, gazetecilerden aydınlara, öğretim üyelerine, gençlere kadar siyasi iktidara muhalif olanlar susturulmak, sindirilmek, baskı altına alınmak istenmektedir. “İleri demokrasi”ye geçildiği iddia edilen ülkemizde baskı ve operasyonların, tutuklamaların kapsamı gittikçe genişlemekte, cezaevleri adeta toplama kamplarına dönüştürülmektedir.

Anayasal ve yasal güvencelerle emek mücadelesi veren KESK ve bağlı sendikalara yapılan bu saldırı ve operasyonları şiddetle kınıyor ve KESK'in yanında olduğumuzu bir kez daha bildiriyoruz. Gözaltılara ve tutuklamalara derhal son verilmeli, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu KESK'in Genel Başkanı Lami Özgen ve gözaltına alınan sendikacılar derhal serbest bırakılmalıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulurr.

PETROL-İŞ SENDİKASI

MERKEZ YÖNETİM KURULU