• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Kıbrıs’da özelleştirmeye karşı grev

K-Pet’in tümüyle özelleştirileceği ile ilgili iddialar üzerine, hükümetten görüşme talebinde bulunan ve bugün mesai bitimine kadar süre tanıyan sendika, görüşme taleplerine karşılık alamadıklarını belirterek, süresiz grev kararını yürürlüğe koydu.

KIBRIS POSTASI
10.10.2011

Kıbrıs Türk Petrolleri (K-Pet)’de örgütlü Dev-İş ile Petrol İş Sendikası, K-Pet’te yeni bir özelleştirmeye izin vermemek için, yarın süresiz greve gidiyor.   K-Pet’in tümüyle özelleştirileceği ile ilgili iddialar üzerine, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’dan bugün mesai bitimine kadar görüşme talebinde bulunan sendika, görüşme taleplerine karşılık alamadıklarını belirterek, süresiz grev kararını yürürlüğe koydu.   Kıbrıs Türk Petrolleri’nde örgütlü, Dev-İş’e bağlı Kıbrıs Türk Petrol İşçileri Sendikası (Petrol-İş), hükümet yetkililerinin K-Pet’in yüzde 100 hissesi ile ilgili “birden fazla yerel sermaye grubuyla şaibeli bir şekilde pazarlık sürdürdükleri” iddiaları üzerine, Perşembe günü Kalecik’teki dolum tesislerinde 24 saatlik uyarı grevi yapmıştı.

K-Pet’te İnkişaf Sandığı’na ait olan yüzde 48’lik hisseyle birlikte şirketin tüm hisselerinin özelleştirileceğine ilişkin girişimler yapıldığı gerekçesiyle Kalecik’teki dolum tesislerinde Perşembe günü sabah saatlerinde başlayan grev, 24 saat sürmüştü.x   BUGÜN MESAİ BİTİMİNE KADAR SÜRE TANINMIŞTI

Sendika, uyarı grevinin ardından hükümetle konuyla ilgili görüşme talebinde bulunmuş ve hükümete bugün mesai saati bitimine kadar süre tanımıştı. Ancak Ekonomi Bakanlığı’ndan görüşme talebiyle ilgili herhangi bir yanıt alamayan Petrol-İş, yarın sabah saat 06.00 itibarıyla Kalecik’teki dolum tesislerinde süresiz greve gitme kararı aldı.

PETROL YÜKLÜ TANKER BEKLETİLİYOR

Grev kararının bu akşam saatlerinde alınmasının ardından, Kalecik’teki dolum tesislerinde petrol boşaltımı da durduruldu. Kalecik’teki dolum tesislerine akaryakıt boşaltmak için gelen petrol yüklü tankerin grev sonlanana kadar bekletileceği bildirildi.

Kaynak: Kıbrıs Türk Petrolleri, K-Pet, Dev-İş, Petrol İş