• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

KİPA’da işçi kıyımı başladı

Torbalı Kipa deposunda yaklaşık 30 işçi işten atıldı.

29.08.2012

İşçiler, ‘Dağıtım işlerinin Gebze’de açılan depo üzerinden yürütüldüğü’ gerekçesiyle atılırken, Kipa, yerel gazetelere verdiği ilanla işçi alımı yapıyor.

Atılan işçiler, asıl gerekçenin sendikaya üye olmaları olduğunu belirterek, atılan tüm işçilerin sendika üyesi olmasının bunun en iyi kanıtı olduğunu söyledi.  İşçiler Torbalı deposunda işten atmaların devam edeceğini de ifade etti.

Sabahın erken saatlerinde deponun giriş kapısından girmek isteyen işçiler özel güvenlik tarafından engellendi. Depo girişine jandarma çağrılması da işçiler tarafından tepkiyle karşılandı.

2003 yılından beri Kipa’nın çeşitli illerdeki depo ve mağazalarında Tez Koop-İş sendikası örgütlenme faaliyeti sürdürüyor. 4 yıldan beri de Torbalı Kipa deposunda. Depodaki işçilerin yüzde 70’inin sendikaya üye olmasının ardından mahkeme süreci 24 Temmuzda işçilerin lehine sonuçlanmış, sendika da yetkiyi almıştı

Kaynak: Evrensel
 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı