• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Kocaeli Şubemiz 'Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu' konulu panele katıldı

Basın Servisi
02.10.2012

İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili çıkan yasanın getirdiği yeniliklerin konuşulduğu toplantıda yasayı anlatan Doç. Dr. Faruk Uras ve Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Öztekin Kaşukçi, yasanın olduğunu ancak uygulamaların kâğıt üzerinde kaldığını söyledi

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Valilik 100. Yıl toplantı salonunda Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ilgili toplantı yapıldı. Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Faruk Uras’ın kanun ile ilgili değerlendirme sunumu yaptı. Kocaeli Valisi Ercan TOPACA, Petrol-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Salih AKDUMAN, Başkan Yardımcısı Nesimi YETİŞOĞLU, diğer  sendika yöneticileri, iş sağlığı ve iş güvenliği uzmanları, OSB temsilcileri ve kurum yöneticilerinin katıldığı toplantıda katılımcıların soruları cevaplandırıldı. İşyerlerine getirilen İş Sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin göstermelik yapıldığına dikkat çekilen toplantıda, yasalara rağmen birçok iş yerinde yasanın gerekliliklerinin yerine getirilmediğine dikkat çekildi.

Petrol-iş Sendikası Kocaeli Şube Başkanımız Salih AKDUMAN; İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasını önemsediklerini, üzerinde durulması gerektiğini ve toplantının çok verimli geçtiğini söyledi.

Kaynak: Kocaeli Şubesi