Kocaeli Şubemizden Aliağa Tüpraş İşçisine Destek Ziyareti

10.05.2019

Sendikamız ile Tüpraş işvereni arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde normal görüşme süresi içinde anlaşma sağlanamaması üzerine uzun süredir sürdürülen eylemlerimize gelen destekler devam ediyor.

Tam gün eş zamanlı birlikte sürdürdüğümüz eylemlerimize Petrol-iş Kocaeli Şube Başkanımız Salih Akduman, Şube Başkan Yardımcılarımız Nesimi Yetişoğlu ve Teoman Aydınoğlu destek ziyaretinde bulundular.

Kırıkkale ziyaretleri sonrasında Tüpraş İzmir Rafinerisi ziyaretinde de bulunan Kocaeli Şube yöneticileri birlik ve bütünlük içerisinde mücadele edeceklerini belirttiler.

Eş zamanlı sürdürdüğümüz eylemlerimizin ortak mücadele anlayışıyla devam edeceğinin mesajını veren Kocaeli Şube Başkanımız Salih Akduman "bizi biz yapan ortak acılarımızdır. Tüpraş'a yıllarca emek vermiş işçi kardeşlerimizin emeğini göz ardı ettirmeyeceğiz. Dört Rafineride de çalışan arkadaşlarımızın mücadelesi ortaktır. 4300 üyemizin emeğine birlikte sahip çıkacağız" diye konuştu.

Tüpraş işverenine seslenen Kocaeli Şube Başkanımız Salih Akduman "bu sözleşme öyle yada böyle bitecek. Bittiğinde gene biz bize kalacağız. Gelin bu sözleşmeyi işçilerin lehine bitirelim. Yoksa iş barışı kalmaz" dedi.

Tüpraş işçisinin bu mücadelesi asgari ücretle çalışan işçilerinde önünü açacaktır diye konuşan Kocaeli Şube Başkanımız Salih Akduman "Tüpraş işçisinin verdiği bu mücadele asgari ücretin de beş bin lira olmasının önünü açacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.

MERKEZ YÖNETİM KURULUMUZDAN AÇIKLAMA!

Kamuoyuna, Ülke ekonomisi ve sanayisi için atfettiği  büyüklük ve anlamı yanı sıra Tüpraş'ı, bugünlere getiren endüstriyel ilişkiler özel örnekliğinin,  bir paydası ve parçası olarak gurur duyduğumuzu, her zaman açıkça ifade etmekteyiz. Bugüne kadar 11 toplu iş sözleşmesi müzakeresi yapılmış ve bunlardan  8 oturumda her hangi bir maddede mutabakat sağlanmamış olmasına rağmen,   Petrol-İş Sendikası 70 yıla yaklaşan mücadele geleneği ve endüstriyel ilişkilerdeki düzenley...