• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Kocaeli Şubemizin 23. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti; Nesimi Yetişoğlu Yeniden Şube Başkanı

Sendikamız Kocaeli Şubesinin 23.Olağan Genel Kurulu 24 Aralık Cumartesi günü gerçekleşti. Genel Kurulda yapılan seçim sonuçlarına göre Nesimi Yetişoğlu Şube Başkanı seçildi.

27.12.2022

Sendikamız Kocaeli Şubesinin 23.Olağan Genel Kurulu 24 Aralık 2022 tarihinde Kocaeli Ramada Otel Toplantı Salonunda gerçekleşti. Genel Kurula Genel Merkez Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu üyeleri, sendikamızın Şube Başkan, Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri, şubelerimize bağlı işyerlerinden temsilciler, geçmiş yıllarda şubemizde görev yapan yönetici ve temsilciler, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, AK Parti Kocaeli eski İl Başkanı Mahmut Civelek, Kocaeli Sendikalar Birliğine bağlı sendikalardan Başkan ve yöneticiler, şubemizin örgütlü olduğu Tüpraş, Gübretaş, Ege Kimya, Ege Sil Kimya, Shell&Turcas Petrol A.Ş. işyerlerinde çalışan üyelerimiz katıldılar.

Genel Kurulda Divan Başkanlığını Genel Sekreterimiz Salih Akduman, Divan Üyeliklerini Gebze Şube Başkanımız Eyüp Akdemir, Batman Şube Başkanımız Veysel Kartal, Kırıkkale Şube Başkanımız Mehmet Doğan ile Aliağa Şube Başkanımız Hasan Toptan yaptı.

Kocaeli Şube Başkanımız Nesimi Yetişoğlu'nun açılış konuşması ile başlayan Genel Kurul, Kocaeli Şubemizin kuruluşundan bu zamana kadar verilen mücadelelerden kesitlerden oluşan slayt gösterisi, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti. Genel Başkanımız Süleyman Akyüz 'ün dünya, ülke ve çalışma hayatı ile ilgili konu başlıklarından oluşan konuşmasının ardından Türk-İş Marmara Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Türk-İş Kocaeli İl Temsilcisi Yakup Yıldız konuşmalarını yaptılar.

Konukların ardından Şube İcra Kurulu adayları konuşmalarını gerçekleştirdi. Adayların konuşmalarının ardından ise Genel Kurul seçimleri yapıldı. Genel Kurul’da yapılan seçim sonuçlarına göre mevcut Başkanımız Nesimi Yetişoğlu’nun listesi seçimi önde tamamladı. Genel Kurulda yapılan seçim sonuçlarına göre Şube Başkanı Nesimi Yetişoğlu, Başkan Yardımcıları Kamil Keskin ve Teoman Aydınoğlu (Mali); Yönetim Kurulu Üyeleri ise Necmettin Özgül ve Şeref Altınbaş oldu. Denetim Kurulu Vedat Demir, İbrahim Keskin ve Erdal Erol’dan; Disiplin Kurulu ise Uğur Koştur, Kemal Kaya ve Taner Yalçın’dan oluştu.

Sonuçların açıklanmasının ardından seçimi kazanan mevcut Başkanımız Nesimi Yetişoğlu, Yunus Emre Özdil ile kol kola girerek yerel basına ve delegelerimize yaptığı kısa açıklamada, “Bu seçimin kaybedeni yoktur, bu seçimi sendikamız Petrol-İş kazanmıştır, üyelerimiz kazanmıştır, demokrasi, kazanmıştır. Yarın sabahtan itibaren tekrar işyerlerimizde, ünitelerde çayımızı birlikte içeceğiz, dertleşeceğiz, yan yana, sırt sırta olacağız, sorunlara beraber çözüm arayacağız, haklarımızı nasıl daha ileri götüreceğimizi konuşacağız” diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Kocaeli Şubemizin 23. Olağan Genel Kurulunun üyelerimize, sendikamıza ve alınteri ile geçinen emekçilerimize hayırlı olmasını diliyoruz.