• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Kocaeli Şubemizin Temsilciler Kurulu Toplandı

18.04.2019

Kocaeli Şubemiz 17 Nisan 2019 tarihinde, 1 Mayıs ve İş yerlerinde devam eden Toplu İş Sözleşmeleri, Kıdem Tazminatı ve BES ile ilgili konular hakkında Temsilciler Kurulunu topladı.

Kocaeli Şube Başkanımız Salih Akduman tarafından Türk-İş’in aldığı karar ile bu yıl Kocaeli’de kutlanacak olan 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın sloganının kıdem tazminatı olacağı açıklanan toplantıda, toplu iş sözleşmelerinin de masada bitmesi temennisinde bulunuldu.

Salih Akduman 1 Mayıs’ta Perşembe Pazarı alanında yapılacak kutlamalara tüm emekçilerin aileleri ile birlikte alanda kıdem tazminatına ve çocuklarının geleceğine sahip çıkmaya davet etti. Akduman, kıdem tazminatına dokunmanın sonucunun genel grev olacağını ve buna TÜRK-İŞ’in ve PETROL-İŞ’in hazır olduğunu belirtti.

Temsilciler Kurulu Toplantısına Tüpraş, Gübretaş, Shell&Turcas Petrol A.Ş. Ege Kimya ve Ege-Sil Kimya işyerinden katılan temsilci ve yöneticilere konuşan Şube Başkanımız Salih Akduman konuşmasının devamında Tüpraş, Ege Sil, Ege Kimya ve Gübretaş’ta toplu iş sözleşmelerinin yasal 60 günlük süreçlerinin dolduğunu ifade etti.Arabulucu tayinleri yapıldığını,tebligatlar arabuluculara ulaştıktan sonra görüşmelerimiz arabulucu nezaretinde devam edecek. Bizim taleplerimiz yaşanan ekonomik daralma karşısında çok makul. Biz işçinin kayıplarının karşılanmasını ve kazanılmış haklarından geri adım atılmaması için mücadele ediyoruz. Umudumuz arabulucuya kalmadan sözleşmelerimizi masada bitirmek” dedi.

1 Mayıs İşçi Bayramının bu yıl Türk-İş’in kararı ile Kocaeli’de kutlanacağının altını çizen Akduman, mümkün olduğu kadar kalabalık bir şekilde 1 Mayıs’ta yerlerini alacaklarını belirtti. kıdem tazminatının büyük önem taşıdığının altını çizen Akduman, “Kıdem tazminatı giderse artık işçinin tutunacak dalı kalmayacaktır. Fona devredilmesi, zorunlu bireysel emekliliği getirip kıdem tazminatını buraya bağlamakla ilgili söylemler var. Türk-iş bu konuda genel grev kararı var. Petrol-İş’te bu kararı aldı. Biz bunu uygulayacağız. Geleceğimizle ilgili elimizde başka bir şey kalmadı.

Kıdem tazminatının en büyük savunucusu ve koruyucusu olacağız. 1 Mayıs Kocaeli’de olduğu için mümkün olan en yüksek katılımı sağlayacağız. Eşimizi ve çocuğumuzu alıp geleceğiz. Eğer doğru sesi alanlarda vermezsek yarın çocuklarımıza hesap veremeyiz. Bugün ses vermezsek yarın hayıflanacağız. Hayıflanmamak, çocuklarımıza hesap verebilmek için kıdem tazminatımıza sahip çıkacağız.

Herkesi mutlu edecek bir sistem kuruyoruz diyorlar. Herkesin mutlu olacağı bir dünya varda ve siz bunu yaşatmadıysanız bu da haksızlıktır. Bizi mutlu etmek için kıdem tazminatımıza dokunmayın. Eğer herkes yararlanamıyorsa bunu oturup düşünmesi gereken bizler değil, devleti yönetenlerdir. Uymayan varsa buna müdahale edecek yine devleti yönetenlerdir. ‘‘Kıdem tazminatımıza dokunmayın, dokunamazsınız, dokundurtmayız bu kadar net’’ dedi.