• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Kocaeli'nde saldırıları protesto yürüyüşü

Çukurca'da ve Bitlis'te hain saldırıda iki şehit veren Kocaelililer, yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı protesto yürüyüşü ile saldırıları kınadı.

21.10.2011

Petrol-İş Sendikası Kocaeli Şubesi'nin TÜPRAŞ Genel Müdürlüğü, TÜPRAŞ İzmit Rafineri Müdürlüğü, Gübretaş işyerlerinde çalışan üyeleri ile destek verdiği yürüyüşe ayrıca,  sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, meslek odaları ellerinde Türk bayrakları alan çoluk çocuk, yaşlı genç, kadın, erkek her kesimden vatandaş Merkez Bankası önüne akın ettiler.

Saat 18.00'de Merkez Bankası önünde toplanan kalabalık Yürüyüş Yolu'nda yürüyüşe geçti. Binlerce Türk bayrağının dalgalandırıldığı yürüyüş sırasında provokasyona meydan vermemek için çok sayıda polis önlem aldı. Kalabalığın Yürüyüş Yolu'nda Hürriyet Caddesi'ne taşması nedeniyle yaklaşık 2 kilometrelik cadde, iki yönlü de araç trafiğine kapandı.

Kalabalık terörü ve bölücüleri lanetleyen sloganlar ve bayraklarla Sabri Yalım parkına kadar yürüdü. Yol boyunca kalabalığa ev ve işyerlerindeki vatandaşlar da alkışlarla ve bayrak sallayarak destek verdi.