• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

'Liman-iş daha örgütlü ve güçlü olacak'

Limanda çimento, yağ, asit ve angus bölümünde çalışırken Liman-İş üyesi olmalarının ardından işten atılan 35 işçiye sınıf kardeşlerinin desteği sürüyor. Atılan işçilerle aynı bölümde iş yapan işçiler gün boyunca iş bıraktı.

02.11.2011

Limanda çimento, yağ, asit ve angus bölümünde çalışırken Liman-İş üyesi olmalarının ardından işten atılan 35 işçiye sınıf kardeşlerinin desteği sürüyor. Atılan işçilerle aynı bölümde iş yapan işçiler gün boyunca iş bıraktı. Liman-iş sendikası genel merkezinin direnişçi işçilerle görüşmesinden sora işçiler dün tekrar iş başı yaptı.

İşbırakıldıgı gün sendikada yapılan durum degerlendirmesi ardından sendika yönetim kurulu Başkanı Önder Avcı’nın  Murat Kahraman’a verdiği sözler üzerine, limanda tekrar iş başı yapan işçilerden Veysel Demir gazetemize şu degerlendirmelerde bulundu: Bu eylem işverene büyük bir uyarıdır. Demesinlerki işçilerle bağlantıları kesildi. Bunun böyle olmadığını o da gördü. 105. gününde sendika genel merkezinin sorunu çözmek için Mersin’e geleceklerini söylemesi olumlu bir gelişme, Eğer bizler içeri girersek daha örgütlü ve güçlü Liman-iş olacaktır”.

KARARI BEĞENMEYENLER

“Ne olursa olsun işçilere, ‘işbaşı yapın’ çağrısı yapılmaması gerekiyordu” diyen Hüseyin Çifçi, 35 işçinin işe dünüş kararı verilmesinin ardından işçilere iş başı yaptırılması gerektiğini savunuyor. “Bence bu doğru olmadı, çünkü bu bir oyun degildir” diyor.

Sendika genel merkezinin çağrısıyla içerdeki arkadaşlarının eylemlerinin durdurduklarını söyleyen Murat Kahraman, artık ivedilikle çözüm beklediklerini kaydetti. Sendika genel merkezinin artık direnişe müdahil oldugunu ifade eden Kahraman, “Genel başkan mersine gelecegini söylemişti ve bugün geldi. Şu an MIP ile binalarında görüşme halindeler. Beklentimiz çözüm olması yönündedir” dedi.