• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Lüleburgaz Emek Platformu'ndan Kriz, EYT ve Kıdem Tazminatı Konulu Panel

Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca, Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova, Trakya Şube Başkanımız Ercan Yavuz, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde Emek Platformu tarafından düzenlenen Kriz, EYT ve Kıdem Tazminatı konulu panele katıldılar.

07.02.2019

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde Emek Platformu tarafından Kriz, EYT ve Kıdem Tazminatı konulu panel, SGK Uzmanı Ali Tezel ve Araştırma Uzmanımız Aşkın Süzük’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Aşkiye Neşet Çal Sahnesi’nde 3 Şubat Pazar günü düzenlenen panele Lüleburgaz Emek Platformu Üyeleri, Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca, Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova, Trakya Şube Başkanımız Ercan Yavuz ve sendika üyeleri, Kristal İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Ufuk Yaratan ve sendikalı üyeler ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Panelin açış konuşmasını Lüleburgaz Emek Platformu adına Şube Başkanımız Ercan Yavuz gerçekleştirdi. Panelin konuşmacı konukları SGK Uzmanı Ali Tezel ve Petrol İş Araştırma Uzmanımız Aşkın Süzük oldu. Panelde kriz, EYT ve kıdem tazminatı konularında katılımları bilgilendiren konuşmacılar, onlardan gelen soruları da yanıtladı. SGK Uzmanı Ali Tezel, konuşmasında devletin işadamı ve esnaflara mutlaka odalara kayıt olma durumu yani sendikalaşma durumu verdiğini fakat işçinin sendikalaşmasına karşı olduğunu belirtti. Emeklilikte Erken Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Tezel, yasanın çıkması durumunda bile sadece EYT’ye takılan bir kısım insanı kapsayacağını ve sadece günü kurtarmak olacağını söyledi.

Araştırma Uzmanımız Aşkın Süzük ise "Emeklilerin gelirlerine sağlık gibi hizmetlerde belli iyileştirmeler yapılmalı. Tüm bunları talep ederken bunları talep eden sendikaların önü açılmalı. Bu talepler daha fazla dillendirilmek zorunda çünkü sağlıklı çıkışın yolu sendikal ve yasal düzenlemelerin yapılmasıdır. Türkiye ekonomisinin zayıf ve dışa bağımlı bir yapısı var. Ekonomi büyüdüğü zaman cari açık veriyor. Sağlıksız bu yapıyı ortadan kaldırmak, sadece söylemde kalan "milli ve yerli" politikalarla mümkün değildir. Biz emekçiler  Türkiye ekonomisi büyüdüğü dönemde,bu büyümeden hiç  pay almadık. Pay emekçilere verilmedi. Dolayısıyla şu anda krize neden olan politikalardan asla biz sorumlu değiliz. Krizin faturasını asla emekçilere ödetemezler. Önümüzdeki dönemde bu gerçek çok daha yüksek sesle dile getirilmelidir. Umarım bugünleri aratacak günler gelmez. Fakat seçim sonrası dönemde daha ciddi sıkıntılar kapımızda" şeklinde konuştu.