• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Meral Okay son yolculuğuna uğurlandı

Basın Servisi
10.04.2012

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören ve 9 Nisan sabahı vefat eden ünlü senarist ve oyuncu Meral Okay'ın  cenazesi, 10 Nisan'da Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Meral Okay için önce öğle vakti Bebek Hümayun-u Abad Camisi'nde bir tören düzenlendi. Törende, Meral Okay'ın babası Ata Katı taziyeleri kabul etti. Katı, gazetecilerin soruları üzerine, ''İnsanlara ve topluma çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Törene, Meral Okay'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra sanat ve siyaset dünyasından bir çok tanınmış isim katıldı. Sezen Aksu, Atilla Saral, Tarık Akan, Engin Altan Düzyatağan, Bergüzar Korel, Erol Evgin, Mustafa Altıoklar, Cem Özer, Oktay Kaynarca, Vahide Gördüm, Altan Gördüm, Şirin Payzın, Nedim Saban, Reha Muhtar, Yonca Evcimik, Özcan Deniz, Ali Sunal, Gül Sunal, Ceyda Düvenci, Ayşe Özyılmazel, Birol Güven, Burak Kut, Bahar Korçan, Engin Akyürek, Elif Şafak, Sinan Tuzcuoğlu, Aydan Şener, Ozan Güven, Atilla Özdemiroğlu, Mehmet Ali Alabora, Halil Ergün, Demet Akbağ, Nükhet Duru, Mahsun Kırmızıgül, Hülya Avşar, Işın Karaca, Meltem Cumbul, Tolga Karel, Adnan Şenses, Özgü Namal törene katılan sanatçı dostları arasındaydı. Cenazeye, Meral Okay'ın senaryosunu yazdığı ''Muhteşem Yüzyıl'' dizisinin, aralarında Halit Ergenç, Nebahat Çehre, Meryem Uzerli, Burak Özçivit, Okan Yalabık, Selma Ergeç, Nur Fettahoğlu ve Semi Keçik'in de bulunduğu ekibi de tam kadro katıldı. Cenaze boyunca Meral Okay'ın tabutunun önünde üzerinde ''Seni Seviyoruz'' yazılı bir çelenk durdu.

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam,  BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, sendikamız Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Genel Mali Sekreteri İbrahim Doğangül, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da törene katılanlar arasındaydı.
Sırrı Süreyya Önder, Okay'ın ölümünden dolayı çok üzüldüğünü dile getirerek, “ Okay fedakar ve yardımsever bir kişiliğe sahipti. Meral, arkasında büyük bir boşluk bırakıp gitti. Ölümden geriye fedakarlığı, yardımseverliği kaldı. Mekanı cennet olsun” dedi.

Okay'ın tabutu, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak, alkışlar eşliğinde cenaze aracına taşındı. Cenaze aracı, tekbirler eşliğinde camiden ayrıldı.  Okay'ın cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda, 1993 yılında vefat eden eşi Yaman Okay'ın yanında toprağa verildi.