• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Rose Teks işçileri:

'Merhamet değil, haklarımızı istiyoruz'

Rose Teks'ten 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü işten atılan 382 işçi uzun süreden alamadıkları haklarını elde etmek için direnişlerini kendilerini işten atan patronları Nedim Aşkın ve Bülent Temuroğlu'na ait lüks lokantanın önüne taşıdılar.

23.07.2012

Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde çoğu kadın 382 Rose Teks şirketinden atıldı. Tüm hakları gasp edilerek işten çıkarılan işçiler, tazminatlarını alabilmek için şirket sahiplerinin işlettiği Levent'teki Köşebaşı isimli lüks lokantanın önünde eyleme başladı. Restoran önünde oturma eylemi gerçekleştiren işçiler, Ramazan ayı boyunca her cumartesi-pazar 19.30-21.30 arası iftarlarını oturma eylemi yaparak açacak.

'BİZİM ALINTERİMİZLE LÜKS YAŞIYORLAR'

İşçiler adına açıklama yapan Meral Özyürek, "Bizleri haksız yere, tazminatlarımızı ödemeden işten çıkaranlar, bizleri açlığa mahkum edenler işte bu lüks lokantanın patronları Nedim Aşkın ve Bülent Temuroğlu'dur. Köşebaşı isimli lüks lokantanın patronları bizim haklarımızı vermedikleri için böyle lüks restoranlar açabiliyorlar. Bizler yaşam mücadelesi verirken onlar bizim alınterimiz üzerinden lüks içinde yaşıyor" şeklinde konuştu.

Özyürek, AKP'nin iktidara geldiği günden bu yana işçi ve emekçilerin haklarını elinden aldığını, grev yasağından sonra şimdi de kıdem tazminatı hakkını gasp etmeye hazırlandığını kaydetti.

Özyürek, şunları söyledi: "Ne yasalarınız ne hukukunuz bu sömürü düzenini gizleyebilir. Siz o yasalarınızla ancak gaspa, hırsızlığa, sömürüye dayalı ahlakınızı meşrulaştırabilirsiniz. Bizleri açlığa ve sefalete mahkum eden sizler bu lüks lokantalarınızda iftar açsanız da sömürüye, gaspa dayalı ahlakınız değişmeyecek. Bizler ise tazminatımızı, haklarımızı alana kadar direneceğiz."

TANAY: MERHAMET DEĞİL HAKLARIMIZI İSTİYORUZ

ÇHD İstanbul Şube Başkanı Avukat Taylan Tanay ise, patronların lüks içerisinde yaşam sürerken işçilerin maaşlarını ödemediklerini kaydetti. "Merhamet değil haklarımızı istiyoruz" diyen Tanay, ÇHD olarak, işçiler haklarını alıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak: www.emekdunyasi.net