• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

GREVİMİZ KARARLILIKLA SÜRÜYOR

Merkez yöneticilerimiz Soda grevinde...

Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın, Genel Mali Sekreterimiz İbrahim Doğangül, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Nimetullah Sözen, Adana Şube Başkanımız, Başkan Yardımcıları ve Şube Yönetim Kurulu üyeleri, Adana şubemize bağlı işyerleri baştemsilci ve temsilcileri, Petrol-İş üyesi işçiler 12 Haziran'da Soda, Kromsan ve Tuz grevci işçilerini ziyaret ederek moral verdiler.

Basın Servisi
14.06.2012

Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın, Genel Mali Sekreterimiz İbrahim Doğangül, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Nimetullah Sözen, Adana Şube Başkanımız, Başkan Yardımcıları ve Şube Yönetim Kurulu üyeleri, Adana şubemize bağlı işyerleri baştemsilci ve temsilcileri, Petrol-İş üyesi işçiler 12 Haziran'da Soda, Kromsan ve Tuz grevci işçilerini ziyaret ederek moral verdiler. Genel merkez yöneticilerimiz grevci işçilere yaptıkları konuşmalarda grevin başarıya ulaşması için Petrol-İş'in her türlü mücadeleyi vereceğini bildirdiler.

Türkiye Şişe Cam Grubu'na bağlı Soda, Kromsan ve Tuz İşletmesi işyerleri için 5 aydır süren görüşmelerde sosyal haklarda anlaşma sağlanmış ancak ücret zammı ve gece vardiyası ücretleri ile ilk giriş ücretinde sonuç alınamamıştı. 2012 ve 2013 yıllarını kapsayan ,17 Ocak'ta başlayan ve 8 oturum yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı için sendikamız grev kararı almıştı. Petrol-İş, ücret zammında herkese eşit miktarda olmak üzere 350 TL zam yapılmasını önermiş, işveren ise yine herkese eşit olmak üzere 156 lira ücret zammı yapabileceğini bildirmişti. İkinci ve en önemli uyuşmazlık konusu ise vardiya ve gece primiydi. Sendikamız vardiya priminde saat ücretinin 1 lira olmasını isterken işveren de 67 kuruş önerdi. Anlaşma sağlanamayınca sendikamız 18 Mayıs'ta greve çıkmıştı.

 

 

 

Kaynak: Mersin Şube