• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Merkez Yöneticilerimizden İstanbul 2 Nolu Şubemize Ziyaret

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar ve Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut, Recticel işyerinde eylemlilik sürecini değerlendirmek üzere 28 Kasım Çarşamba günü İstanbul 2 Nolu şubemizi ziyaret ettiler.

29.11.2018

Bilindiği üzere 2015 yılında, İstanbul 2 No'lu şubemizin çalışmalarıyla Recticel Teknik Sünger İzolasyon San. ve Tic. A.Ş. işyerinde örgütlenilmişti. Ancak işveren işçilerin Anayasal hakkı olan sendikaya üye olma ve örgütlü çalışma iradesine saygı göstermemiş ve hukuki süreci uzatma sürecine girmiştir. İşverenin, işkolu tespitine ilişkin açtığı dava farklı derece mahkemelerde yaklaşık 4 yıldır devam etmektedir. Yargı sürecinin birçoğunda işkoluna ilişkin karar sendikamız lehine açıklanmış olmasına rağmen, Recticel işvereni ısrarından vazgeçmemiştir.

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar ve Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut, Recticel işyerinde eylemlilik sürecini değerlendirmek üzere 28 Kasım Çarşamba günü İstanbul 2 Nolu şubemizi ziyaret ettiler. Ali Ufuk Yaşar ve Ünal Akbulut'u, İstanbul 2 Nolu şube yöneticilerimiz karşıladı. 

Yapılan değerlendirmeler ışığında, Recticel işyerinde yaşanan hukuksuzluklara karşı eyleme geçme zamanın geldiği belirtildi. Ayrıca, Genel Başkanımız toplu sözleşmesiz ve yaklaşık 4 yıldır devam eden yargı sürecine rağmen Recticel işyerinde tüm üyelerimizle birlikte eylem yapabilmenin çok kıymetli olduğu, ayrıca eylemlerin, işyerinde ve iş saatleri içerisinde gerçekleşmesinin de üzerinde durulması gereken farklı bir başarı olduğunun altını çizdi.

Yapılan değerlendirmelerden sonra Genel Başkanımız ve Genel Yönetim Sekreterimiz, birlikte ve güçlü durdukları için İstanbul 2 Nolu Şubeye tebriklerini ileterek mücadelelerinde başarı dilediler.