• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Merkez Yönetim Kurulumuzdan Şehit Askerlerimiz İçin Açıklama

Merkez Yönetim Kurulumuz terör örgütlerinin engellenmesi amacıyla ordumuz tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 10 Şubat 2018 günü yaşanılan çatışmalarda şehit olan 12 kahraman askerimiz hakkında bir açıklama yayınladı.

12.02.2018

Ülkemizin Güney sınırlarının korunması ve Suriye’nin kuzeyine yerleşmeye çalışan terör örgütlerinin engellenmesi amacıyla ordumuz tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 10 Şubat 2018 günü yaşanılan çatışmalarda 12 kahraman Mehmetçiğimizin şehit olduğunu ve bir helikopterimizin düştüğünü büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Yıllardır sürdürdüğümüz terörle mücadele kapsamında ilk kez şehit vermediğimiz gibi, son olmayacağı da aşikardır. Verdiğimiz şehitler bizleri derinden yaralamakla birlikte, haklı mücadelemizde asla yolumuzdan döndüremeyecektir. Üstelik; terörü besleyen ve bu coğrafyada yıllardır dökülen kan ve gözyaşının asıl müsebbibi olan emperyalist güç odakları, milletimiz tarafından açıkça görülmektedir.

Verilen her şehit, başta ABD olmak üzere kendini medeni olarak addeden ancak milli şairimizin “Tek dişi kalmış canavar...” olarak tarif ettiği sömürgeci zihniyete sahip ülkelere karşı, toplumumuzda büyük bir öfkeye ve düşmanlığa sebep olmaktadır. Milletimiz şunu anlamıştır ki; stratejik müttefiklik kavramı sadece bir aldatmacadan ibarettir. Bu kavram muhatap ülkeler açısından kendi ülkelerinin stratejik menfaatlerinden başka hiçbirşey ifade etmemekte ve asla gerçek bir dostluk anlamına gelmemektedir. Bizim de artık müttefiklerimizi seçerken bu öncelikleri gözetme zamanımız gelmiştir.

Millet olarak içerisinden geçtiğimiz bu zorlu dönemde en önemli görevimiz; birlik ve beraberliğimizi en üst seviyeye çıkartmak ve düşman karşısında tek bilek olmaktır.

Bu vesileyle bir kez daha; başta dün verdikleri haklı mücadele uğruna Afrin’de şehit olan 12 kahraman askerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum.

Merkez Yönetim Kurulu adına
Genel Başkan
Ali Ufuk YAŞAR