Merkez Yönetim Kurulumuzun 15 Temmuz Mesajı

Merkez Yönetim Kurulumuz'un 15 Temmuz Açıklaması

14.07.2024

Cumhuriyet tarihimizin en karanlık günlerinden biri 15 Temmuz 2016’da yaşandı. Türkiye’de demokrasi ve özgürlükleri yok etmeyi amaçlayan 15 Temmuz 2016 tarihindeki askeri darbe girişimi, halkımızın iradesi ve demokrasiye sahip çıkma arzusu ile başarısızlığa uğratıldı.
Darbelerin ve bu tür girişimlerin asıl hedefi, emperyalist güçlerin desteğini alarak halkın sindirildiği, hukukun işlemediği ve hakların kullanılamaz hale geldiği bir toplum oluşturmaktır. Geçmiş tecrübeler de bize öğretmiştir ki, darbelerden en çok zarar gören emekçi kesim ve onların temsilcileri olmuştur.
Emek ve demokrasi mücadelesinin birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğunu, emeğin örgütlü olduğu bir ülkede, demokrasiye sahip çıkacak örgütlü bir toplumun da oluşacağını biliyoruz. Petrol-İş Sendikası olarak dün olduğu gibi bugün de demokrasiden, laiklikten, hukukun üstünlüğünden ve özgürlüklerden vazgeçmeyeceğiz.
Darbecilere karşı ülkemizi ve demokrasiyi savunurken hayatını yitiren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralanan gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Saygılarımızla,
Petrol-İş Sendikası