• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Mersin Limanı eylem alanı

Mersin Limanı'nda örgütlü bulunan TÜMTİS, taşeron firma ile yapılan toplu sözleşme görüşmesinin sonuçsuz kalması üzerine liman kapısında bir basın açıklaması yaptı

08.02.2012

Bugün (7 Şubat) saat 12.00'da liman önünde buluşan TÜMTİS üyesi işçiler, 210 gündür liman kapısında işe geri dönme mücadelesi veren liman işçileri ile birlikte basın açıklaması yaptı. Öğlen 12 vardiyasından çıkan işçiler, kitlesel bir şekilde gelerek araç geçiş kapısını ve tren yolunu kapattı. Sık sık "Yaşasın sınıf dayanışması", "Toplu sözleşme hakkımız engellenemez", "Direne direne kazanacağız" sloganları atan işçiler adına basın açıklamasını TÜMTİS Şube Başkanı Savaş Gürkan okudu.

Gürkan, 2009 yılında uzun süren mücadeleler sonucunda sendikalarının Akansel Nakliyat’ta iki yıllık toplu sözleşme imzaladıklarını, fakat 1 Aralık 2011 tarihinde başlayan 2. Dönem TİS görüşmelerinde bir sonucun çıkmadığını belirtti. İşçileri sendikasızlaştırma üzerine oyunlar olduğunu kaydeden Gürkan, 2009 öncesinde 12-14 saat yasadışı bir şekilde işçilerin çalıştırıldıklarını, şimdi de Mersin Liman işvereni MIP ve onun taşeron firmalarının sendikal örgütlülükten yoksun bir işyeri özlemi içerisinde olduklarını ifade etti.

Gürkan, 210 gündür limanın A kapısı önünde direnişte olan taşeron Uğursan işçilerinin de sendikalaşma mücadelesini kazanacaklarını ve işlerine geri döneceklerini sözlerine ekledi.

Gürkan son olarak emek örgütlerini, sendikaları, demokratik kitle örgütlerini anayasal haklarının yerine getirilmesi için mücadele veren sendika ve üyeleriyle dayanışma çağrısında bulundu.

Kaynak: www.sendika.org