• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Metal işçileri Bursa'da Miting Yaptı

Genel Başkanımız Süleyman Akyüz, Genel Mali Sekreterimiz Erhan Yakışan, Bursa Şube Yöneticilerimiz ve temsilcilerimiz Türk-İş’e bağlı Türk Metal Sendikası’nın Bursa'da düzenlenen mitingine katılarak metal işçisine destek verdiler.

20.01.2020

Tofaş, Borusan Mannesmann, Bosch ve Oyak Renault gibi büyük otomobil fabrikalarının da aralarında bulunduğu  200 iş yerinden on binlerce metal işçisi,19 Ocak Pazar günü  patron sendikası MESS’in yüzde 8 zam, 3 yıllık sözleşme ve esnek çalışma dayatmalarını Bursa Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Hastane Alanı'nda  protesto etti.

Mitingde Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay işçilere seslendiler.

Mitingte konuşan Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, çarşamba günü alınan grev kararını uygulamaya devam ettiklerini belirterek, “Grevse grev eylemse eylem, MESS bize ısrarla enflasyondan bahsediyor. Ne enflasyonu bu? Kimin enflasyonu? ‘Efendim TÜİK enflasyonu’ diyorlar. Biz o enflasyonu tanımıyoruz. İnanmıyoruz. Bizim enflasyonumuz sokakta, çarşıda, pazarda, mutfakta…
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise konuşmasında; “MESS bu alanı bir görsün, yoksa kısa bir süre sonra bunun iki mislini Kocaeli’de toplayacağız” dedi. Tüm işçilerin gözünün metal işçilerinde olduğunu dile getiren Atalay, “Bizler iyi bir yaşam istiyoruz. Bu alanda EYT’liler haber bekliyor. Kadroya geçmek isteyen işçiler haber bekliyor. Ocak ayında aldığımız ücreti Nisan'da, Nisan'da aldığımız ücreti temmuzda da almak istiyoruz. Bu vergi sistemi adaletli değil. Çok alandan çok az alandan az vergi alınsın. Sesimize kulak verin taleplerimizi kabul edin” dedi.

Konuşmaların ardından Haluk Levent işçilere konser verdi ve miting sonunda işçiler halaylar çektiler.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı