Novares'te Anlaşma Sağlandı

Sendikamız ile Novares arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine  başlayan Novares Grevimiz'de anlaşma sağlandı ve grev sona erdi.

23.09.2020

Sendikamız Gebze Şubesinin örgütlü olduğu Novares'te Petrol-İş yaklaşık 15 yıldır örgütlülüğünü sürdürüyor. Yeni dönem sözleşme görüşmelerinin başladığı Şubat 2020 tarihinden bu yana taraflar toplu sözleşme görüşmeleri için defalarca biraraya gelmiş, müzakereleri sürdürmüşlerdir. Ancak 22 Eylül Salı günü başlayan grev uygulaması öncesi yapılan toplantılarda da sonuç alınamamıştı.

Dün 370'ten fazla Petrol-İş üyesi, Genel Merkez Yöneticilerimiz, Şube Yöneticileri ve örgütlü olduğumuz fabrikalardan üye ve temsilcilerimizin yanı sıra Gebze'de kurulu bulunan sendikalar, demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla coşkulu bir şekilde Novares Grevimiz başladı. Ancak grev süresince sendikamız ve Novares yönetimi arasında müzakerler sürdürüldü.

22 Eylül akşam saatlerine kadar Petrol-İş ile Novares heyetleri arasında devam eden müzakere görüşmeleri sonucunda sendikamızın taleplerinin karşılanması ile anlaşmaya varıldı ve grev sona erdi.