28 Ay Önce İşten Çıkarılan Ahmet Akın İçin Basın Açıklaması Yapıldı:

Novartis Yönetimi Artık Harekete Geçmeli

Novartis ilaç firmasında çalışırken sağlık durumu gerekçe gösterilerek işten çıkarılan Petrol-İş Sendikası İstanbul 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Akın için bu sabah fabrika önünde bir basın açıklaması yapıldı.

16.09.2014

Firmanın Pendik-Kurtköy'deki fabrikası önünde yapılan basın açıklamasına Petrol-İş Genel Sekreteri Ali Ufuk Yaşar, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Nimetullah Sözen ve İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baranlı, Başkan Yardımcısı Yılmaz Akay ve Başkan Yardımcısı(Mali) Abidin Kaya katıldı. Polimer, Ürosan, Sandoz, Bayer ve Gripin'de çalışan temsilcilerde basın açıklamasında destek için yer aldı.

Ahmet Akın Kazanılmış Haklarına Kavuşmalı

İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baranlı bir konuşma  yaptıktan sonra sözü Genel Sekreter Ali Ufuk Yaşar aldı. Yaşar  konuşmasında öncelikle torba yasada taşeronlaşma ve işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda yer alan maddeler hakkında işçileri bilgilendirdi ve sözlerine şöyle devam etti: “ Torba yasada yer alan maden işçilerine yönelik günlük 6, haftalık 36 saat çalışma süresi ve emeklilik yaşının 43'e indirilmesi olumlu olmakla beraber, bu şartların sadece kamu için geçerli olması, özel sektörlerde uygulanmıyor olması çelişkili bir durum doğurmaktadır.”

Konuşmasının devamında  28 ay önce işten çıkarılan ve davası sonuçlanmayan Ahmet Akın için Novartis yönetimi uyaran Yaşar, anlaşmaya varılmış tazminat hakkı konusunda Novartis yönetimi biran önce harekete geçmeli dedi.

Novartis'de yaklaşık 22 yıldır çalışan Ahmet Akın, firmanın PU Efersan $ Pastil Formlar Bölümü'nde Proses Birim Operatörü olarak çalışırken iş akti 5 Temmuz 2012 tarihinde feshedilmişti.