• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Öğretmenlerin yürüyüşü engellendi

Samsun'dan yola çıkan ve yürüyerek Ankara'ya gelen Savaş İka ve Mehtap Tekdemir'i ataması yapılmayan yüzlerce öğretmen karşıladı. Öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüyüşü polis tarafından engellendi.
22.11.2011

Ataması yapılmayan öğretmenlerin sorunlarına dikkat çekmek için 31 Ekim'de Samsun'dan Ankara'ya yürümeyen başlayan Savaş İka ve Mehtap Tekdemir'i dün (19 Kasım) ataması yapılmayan yüzlerce öğretmen karşıladı.

Türkiye'nin 60 ilinden Ankara'ya gelen öğretmenler, sabah saat 09.30'da Demirtepe metro durağının yanında toplandı. GMK bulvarını yola kapatan öğretmenler, "Ücretli köle olmayacağız", "Öğretmenler işsiz, okullar öğretmensiz", "Kadrolu atama, güvenceli çalışma" sloganlarıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüdü. Eyleme, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız da destek verdi.

Öğretmenlerin MEB'e yürüyüşü engellendi

Öğretmenlerin yürüyüşü, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in verdiği "O öğretmenler hiçbir şekilde bakanlığın bahçesine girmeyecek" talimatı nedeniyle Güvenpark girişinde çevik kuvvet polisi tarafından engellendi. Uzun süren görüşmelerin ardından 100 kadar öğretmenin Milli Eğitim Bakanlığı önüne yürümesine izin verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını, Ataması Yapılmayan Güvencesiz Eğitimciler Meclisi (AYGEM) adına Yasemin Çim okudu. Açıklamada, eğitim fakültelerinden mezun olup, diplomalarında öğretmen yazmasına rağmen KPSS sınavına tabii tutulduklarını söyledi. Çim ayrıca, atama bekleyen mevcut öğretmen sayısının 300 bin olmasına rağmen atama sayısının 11 binle sınırlı olmasının, KPSS sınavını daha da manasız bir hale getirdiğini ifade etti.
"Hayata tutunma çabalarımıza kulak verilmelidir"

Atamaları yapılmadığı için sosyal güvenceden faydalanamadıklarını ve sosyal, psikolojik sorunlarla boğuştuklarını da dile getiren Çim, dershanelerde ağır sömürü şartlarında ayda 300-500 TL'ye çalıştırıldıklarını belirtti.

devamı için;