Örgütlenmeye de, Direnmeye de Devam!

08.05.2007

Örgütlenmeye de, Direnmeye de Devam!8 Mayıs 2007 Biliyorsunuz özel sektöre ait bazı işyerlerinde örgütlenme çabalarımız var. Bunlardan biri “Storopack”, diğeri “Esen Plastik A.Ş”Storopack işyerinde uzun (yaklaşık iki yıl süren) uğraşlardan sonra toplu sözleşme müzakereleri anlaşmazlıkla sonuçlanınca Yüksek Hakem Kurulu aşamasına gelindi. Her şeye rağmen toplam 35 kişinin çalıştığı bu işyerinde bir TİS bağıtlanmış olacak. Yani sayıları az da olsa buradaki işçi kardeşlerimiz de sendikalı olarak çalışacaklar.Bunun ne anlama geldiğini herhalde “Esen Plastik” işçileri daha iyi anlarlar: 05 Nisan 2007 tarihinden itibaren sendikamıza üye olmaya başlayan Esen Plastik işçileri, çok geçmeden işveren tarafından işten atılmaya başladılar, atılmayanlar ise her türlü baskıya maruz kalarak çalışmaya devam ediyorlar.Şu anda toplam 200 işçinin çalıştığı bu fabrikada, örgütlenme sonrasında yirmi işçi işten çıkarıldı ve bu arkadaşlarımız Çiğli Atatürk Organize Sanayi’deki fabrikanın önünde direniyorlar. Amaçları sendikalı olmak ve böylece asgari ücret düzeyindeki ücretlerini biraz olsun artırabilmek; günde sekiz, haftada kırk beş saat çalışmak (şu anda yaklaşık doksan saat çalışıyorlar).Örgütlenebilmek için yasalarda yazanlar yetmiyor, ayrıca direnmek de gerekiyor. Direnmek için de destek, dayanışma şart!İşten atılan arkadaşlarımıza her türlü desteği (maddi, manevi, hukuki) sendika olarak vermeye gayret ediyoruz, bunu da sonuna kadar sürdüreceğiz. Nitekim bu çerçevede 08 Mayıs 2007 günü, Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın ve Örgütlenme Sekreterimiz İsmet Yiğit de onları ziyaret ederek bu desteği ortaya koydu. Bu ziyaret, arkadaşlarımıza büyük güç verdi. Biliyoruz, örgütlenmek bugünkü koşullarda çok zor, ancak başka da çare yok!Birleşerek güçleneceğiz, direnerek kazanacağız.