• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Örnek bir işçi, örnek bir üye: Mehmet Ali Çolak

TİS yetkimiz olmayan Aygaz'da yıllarca tek başına sendika aidatını ödedi.
21.05.2010

O, Aygaz'da çalışan ve İstanbul 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu Üyeliği görevi de yapan bir sendikalıydı. Aygaz işyerinde sendikamızın toplu iş sözleşmesi yapma yetkisi düşmüş, bu işyerinde sadece O kalmıştı.
O, ne toplu iş sözleşmesi yapılacak da ücretinde, sosyal haklarında artış olacak diye bekledi. Ne de 'Bu işyerinde hiç sendika üyesi kalmadı, ben niye hala Petrol-İş'e üyeyim, niye hala aidat ödüyorum' diye düşündü.
Sendikamızın TİS yetkisi olmayan Aygaz işyerinde O, yıllarca sendikası Petrol-İş'e aidatını ödedi, hem de getirdi elden ödedi.
Petrol-İş de Mehmet Ali Çolak'ın sendikasına olan bu güven ve bağlılığına kayıtsız kalamazdı. İstanbul 1 Nolu Şube Başkanımız Reşat Tüysüz kendisine, Petrol-İş Sendikası'na çeşitli kademelerde yaptığı hizmetlerden dolayı bir teşekkür plaketi hazırlattı.
İstanbul 1 Nolu Şubemizde yapılan törende, Çolak'a plaketini ise Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak verdi. Büyükkucak da Mehmet Ali Çolak'a, sendikal harekete yapmış olduğu katkılarından dolayı teşekkür etti, bundan sonraki yaşamında başarılar diledi.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı