• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Medyada Türk-İş Genel Kurulu

Öztaşkın Türk-İş Genel Başkan adayı

Sendikamız Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın'ın Türk-İş Genel Başkanlığına adaylığı ile ilgili  EHA'da bugün çıkan haberi yayımlıyoruz.

03.12.2011

Türk-İş 21. Olağan Genel Kurulu 8-11 Aralık tarihlerinde Ankara'da toplanıyor. Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu yeniden aday olurken, Sendikal Güç Birliği Platformu da adayını açıkladı. Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, birlik adına Türk-İş Genel Başkanlığı'na aday oldu. Sendikal Güç Birliği Platformu, 6 Aralık Salı günü de yönetim kurulu adaylarını açıklayacak.

Sendikal Güç Birliği Platformu 8-11 Aralık tarihlerinde Türk-İş yeni yönetimini seçecek olan 21. Genel Kurul’a yönelik çalışmaları doğrultusunda, Türk-İş Genel Başkan adayı olarak Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın'ı belirledi.

"Türk-İş değişecek, Türkiye değişecek" sloganıyla yola çıktıklarını açıklayan Sendikal Güç Birliği Platformu yaptığı açıklamada, Türk-İş Genel Başkan adayı olarak Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın'ı belirlediklerini kaydetti.

Türk-İş'in 21. Genel Kurulu'nun emek hareketinin geleceği bakımından tarihi bir dönemeç olduğu belirtilen açıklamada, "Türkiye’de hem toplumsal hareketler hem de sendikal hareket sürekli kan ve güven kaybederek çekilebileceği en son sınıra kadar çekilmiştir. Türkiye sendikal hareketinin en büyük örgütü Türk-İş de bu tarihi kırılma anında gerçek bir yol ayrımına gelerek artık ya hep ya hiç kavşağına varmıştır" denildi.

Türk-İş için iki yol olduğuna dikkat çeken birlik bileşeni sendikalar, "Varılan bu kavşakta; demokratik, mücadeleci, itibarını ve özgüvenini yeniden kazanmış, gücünün farkında olarak ayağa kalkacak bir Türk-İş'i Türkiye işçi sınıfına ve toplumuna kazandırmak hedefi birinci yoldur. Diğer yol ise, gittikçe eriyerek Türkiye işçi sınıfının ve toplumunun umudu olmaktan tamamen çıkmış olmaktır" diye belirtti.

devamı için;