• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petkim İşyerindeki Üyelerimize Açıklama Yapıldı

18.04.2016

Aliağa Şubemizin örgütlü olduğu Petkim işyerinde son zamanlarda yaşanan sorunlar üzerine Şube Başkanımız Ahmet Oktay üyelerimize yönelik bir açıklama yaptı.

Şube Başkanımız Ahmet Oktay yaptığı açıklamada; 

"Değerli Arkadaşlar,daha öncede sizleri bilgilendirme amacıyla yayınladığımız duyuruda da belirttiğimiz gibi, saha ve ekipman teknisyenleri nezaretçi dahi olsalar "Sıcak İş" müsaadelerindeki gaz ölçüm işlerini yapmayacaklardır.İlgili yasa gereğincede bu iş Teknik Emniyet görevlisi arkadaşlarımızın işidir.

Bakım Gruplarıyla ilgili uzun zamandır gündemde olan Socar Teknolojik Çözümler A.Ş ile ilgili 11 Ocak 2016 tarihinde Petkim Ceo'su Sn.Kenan YAVUZ'la merkezi düzeyde yaptığımız toplantıda ne söylediysek odur! Petkim de ve Star Rafinerisinde çalışan tüm bakımcı arkadaşlarımız Petkim ve Star Rafinerisi personeli olarak çalışmaya devam edeceklerdir.

Petkim Ceo'su Sn.Kenan Yavuz'un Petkim'in kuruluş yıldönümü etkinliğinde ve ünite gezilerinde Sendikamıza yönelik yapmış olduğu konuşmaları asla kabul etmiyoruz. Bulunmuş olduğu makam ve mevkiye yakışmayan, hiç kimseye fayda getirmeyecek ve gerilimi tırmandıracak sözlerden kaçınması gerektiğini bir kez kendisine burdan hatırlatmak isteriz.Ucuz politikalarla ve basit söylemlerle bizleri bir yere çekmeye çalışanların tuzağına düşmeyeceğimizi herkes çok iyi bilmelidir.

İşçilerin uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs'ı ülkede yaşanan terör olaylarını gerekçe göstererek bu yıl tek bir noktada Çanakkale'de kutlama kararı alınmıştır.Bu sebeple heryıl Gündoğdu Meydanında kutladığımız 1 Mayıs'ı bu yıl kendi bölgemizde kutlayabiliriz.Fakat İzmir Valiliğinin alacağı karar doğrultusunda her yıl olduğu gibi Aliağa'daki kutlamaların ardından servislerle Gündoğdu Meydanına kitlesel katılımla 1 Mayıs'ı kutlayacağız.
Değerli Arkadaşlar,emeğe yönelik saldırıların had safhaya ulaştığı bu günlerde 1 Mayıs'la ilgili Şube Yönetimimiz ve İşyeri Temsilciliklerimizin aldığı karar doğrultusunda hazırlanacak olan programa tüm üyelerimizin yığınsal katılım sağlamasını öneme rica ederiz." diyerek konuşmasını sonlandırdı.