TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda görüşülen tasarı alt komisyon metni üzerinden ele alınırken bazı değişiklikler de yapıldı. İşkolları yeniden düzenlendi. Buna göre, alt komisyonda 22 olarak belirlenen işkolu sayısı, 21'e indirildi.
Bunlar; ''Avcılık, balıkçılık, tarım ve ormancılık'', ''Gıda sanayi'', ''Madencilik ve taş ocakları'', ''Petrol, kimya, lastik, plastik ve ilaç'', ''Dokuma, hazır giyim ve deri'', ''Ağaç ve kağıt'', ''İletişim'', ''Basın-yayın ve gazetecilik'', ''Banka, finans ve sigorta'', ''Ticaret, büro, eğitim ve güzel sanatlar'', ''Çimento, toprak ve cam'', ''Metal'', ''İnşaat'', ''Enerji'',''Taşımacılık'', ''Gemi yapımı ve deniz taşımacılığı'', ''Liman, ardiye ve antrepoculuk'', ''Sağlık, sosyal hizmetler'', ''Konaklama ve eğlence işleri'', ''Savunma ve güvenlik'' ile ''Genel işler'' olarak belirlendi.
Milli Savunma Bakanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarınca doğrudan işletilen işyerleri, nafta veya doğalgazdan başlayarak petrokimya işlerinde grev ve lokavt yapılamayacak.
Tasarıda yüzde 3 olan işkolu barajı, alt komisyonun yaptığı değişiklik doğrultusunda yüzde 1 olarak belirlendi. Ayrıca, sendikaların yaptıracağı eğitim ve sosyal tesislerin Hazineye devredilmesi de tasarıyla kaldırılıyor.
Komisyon, 29 maddesi daha kabul edilen tasarının görüşmelerini öğleden sonra 71. madde üzerinden sürdürecek. Tasarı, 6 geçici madde olmak üzere 89 maddeden oluşuyor.