• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petrol-İş 1 Mayıs'ı Hatay,İtfaiye Meydanı’nda Kutladı

Petrol-İş 1 Mayıs'ta Genel Merkez düzeyinde ve şubeleriyle Hatay’da Türk-İş tarafından düzenlenen mitinge katıldı.

02.05.2018

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs, binlerce işçi ve emekçinin katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı. Petrol-İş Sendikası, Konfedarasyonumuz Türk-İş'in organizasyonu doğrultusunda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü bu yıl Hatay, Antakya İtfaiye Meydanı'nda olmak üzere şubelerimizin bulunduğu illerde büyük coşkuyla kutladı.

Sabah saatlerinde Hatay, İtfaiye Meydanı’nda  toplanılmasının ardından Petrol-İş merkez yöneticilerimiz, şube başkanlarımız, temsilcilerimiz ve üyelerimiz ve Konfederasyonumuz üyesi sendikalarda örgütlü işçilerin yoğun katılım gösterdiği kutlama, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve 1 Mayıs Marşı’nın ardından başladı.

Bu yıl 1 Mayıs kutlamalarına Adana, Adıyaman, Mersin şube yöneticilerimiz ve üyelerimizle kitlesel bir biçimde katılan Petrol-İş Sendikası'nı, merkez yönetim düzeyinde Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca ve Genel Yönerim Sektreterimiz Ünal Akbulut temsil ettiler.

İtfaiye Meydanı’ndaki kutlamalar Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak'ın açılış konuşmasıyla başladı.
Konuşmasında çalışma yaşamının güncel sorunlarına değinen Kavlak, “Türk-İş Türkiye emek hareketinin yıkılmaz kalesidir” dedi.
Kavlak'ın konuşmasının ardından sözü alan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ,tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını” kutladıktan sonra,Hatay’da olmalarının nedenini açıkladı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “2015’te Soma faciasına dikkat çekmek için Zonguldak’taydık, 2016’te birlik ve beraberliğimize vurgu yapmak amacıyla Çanakkale’ye gittik. Geçen sene ise demokrasi vurgusuyla Ankara’da yaptık 1 Mayıs’ı. Bu sene ise ulusumuzun meşru müdafaa hakkına dikkat çekmek ve Zeytin Dalı Operasyonu’na destek vermek amacıyla Hatay’dayız” dedi. Hatay’ın huzur ve barış kenti olduğunu vurgulayan Atalay, burada kardeşliğin ve bir arada yaşama iradesinin umutları artırdığını söyledi.
Konuşmasında çalışma hayatının çeşitli sorunlarına işaret eden TÜRK-İŞ Genel Başkanı, başta taşerona kadroda yaşanan sıkıntılar, şeker fabrikalarının satılması, vergide adaletsizlik, iş cinayetleri, ILO’da temsil, sendikal baskılar, işten çıkarmalar olmak üzere birçok konuda görüş ve talepleri seslendirdi.

Konfederasyonumuz Türk-İş tarafından düzenlenen 1 Mayıs Programı etkin bir katılım ve coşkulu bir şekilde gerçekleştirilerek sona erdi. Kutlamada, Antakya Medeniyetler Korosu ile Mehteran Takımı sahne aldı.