• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petrol-İş Genel Mali Sekreteri Turgut Düşova ve Prof. Stole Knudsen Trakya'daydı

Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova ile Prof. Stole Knudsen Thrace Basin işyerini ziyaret ederek bu işyeri nezdinde küresel şirketlerin işçi haklarına duyarlı olmaları gerektiğini vurguladılar.

08.05.2018

Norveç Bergen Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Prof. Dr. Stole Knudsen, Norveç petrol şirketi Statoil firmasının Trakya'daki faaliyetlerini araştırmak üzere Petrol-İş Genel Mali Sekreteri Turgut Düşova ile birlikte 5 Mayıs 2018 Cumartesi günü Trakya Şubemize bağlı Thrace Basin işyerlerini ziyaret etti.

Prof. Knudsen, Thrace Basin firması ile kurduğu ortaklık çerçevesinde faaliyet yürüten Norveç merkezli Statoil şirketinin Trakya'daki faaliyetlerinin insan haklarına ve işçi haklarına ne kadar saygı duyduğu konularında işçilerle sohbet etti. İşçilerin bu konulardaki görüş ve deneyimlerini öğrendi.

Trakya'da petrol, doğalgaz ve kayagazı bulmak için faaliyet yürüten Kanada merkezli Valeura firması ile Statoil'in ortaklığına vurgu yapan Knudsen, şirketin işçi haklarına ve çevreye duyarlı bir şekilde çalışması gerektiğinin altını çizdi.

Petrol-İş Genel Mali Sekreteri Turgut Düşova ise ziyaret boyunca yaptığı konuşmalarda yapılan araştırmanın önemine dikkat çekti. Küresel şirketlerin çalışma yaptıkları bölgelerde insan haklarına, işçi haklarına ve çevreye saygı duymaları gerektiğini belirten Düşova, Petrol-İş'in bu değerlere büyük önem verdiğini belirtti.