• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

PETROL-İŞ’TEN YENİ VERGİ SİSTEMİNE TEPKİ

04.10.2017

MTV ve gelir vergisine yapılmak istenen zamma karşı açıklama yapan Petrol-İş Kocaeli Şube Başkanımız Salih Akduman, yeni düzenlemenin anayasaya aykırı olduğunun altını çizdi. İşçiye, emekliye ve millete hükümetin kaşıkla verdiğini kepçe ile geri aldığını kaydetti.

Kocaeli Şube Başkanımız Salih Akduman, ülkedeki ekonomik gelişmelerle ilgili yönetim kurulu ve temsilciler kurulu adına basın açıklaması yaptı. Maliye Bakanı tarafından açıklanan MTV vergisi ve dolaylı vergilerdeki artışı ön gören düzenlemenin meclise getirilmesi değerlendiren Akduman, gelir verisindeki artışa yönelik ise sert açıklamalarda bulundu. Hükümetin işçiyi, emekçiyi ve ülkenin tüm vatandaşlarına ölümü gösterip sıtmaya razı ettiğinin altını çizdi.

Yapılan zamların ekonomideki kötü gidişi durdurmak amacı ile yapıldığını belirten Akduman, “MTV ve dolaylı vergilerdeki artışı ön gören düzenleme meclise getirildi. Düzenlemede ortaya çıkan zamlara yönelik milletin tepkisini azaltmak için de yöntemler hemen buldular. Bu zamları makyajlamak için savunma sanayine daha fazla yatırım yapılacağı söyleniyor. Milletin aklı ile alay etmeye gerek yoktur. Bu millet tarihi boyunca vatanına, milletine bir saldırı olduğunda canıyla malıyla ülkenin ve devletin yanında oldu.

Yaptıkları bu düzenlemede 30 milyarlık özelleştirme hedefi konulmuş. Devletin elinde kalan mallar varlık fonuna devredildi ve ne olacakları belli değil. Bu 30 milyarlık özelleştirme kamunun tasfiyesi anlamına gelmektedir. Türkiye Petrollerinin özelleştirme söylemi ülkenin güvenliğini riske etmektir. Bu vesile ile Varlık fonun adı altında oluşturulan bir diğer garip uygulamayla da Botaş, Eti Maden TPAO ve Kamu Bankaları gibi devletin en önemli kurumları bir bilinmezliğe sürükleniyor.

Bu düzenlemeler çalışanların vergi dilimi yüzde 27’den yüzde 30’a çıkıyor. Çalışanların ücretlerine göz dikiyorlar. Gelir vergisindeki bu artış. Tüm işçileri doğrudan etkiliyor. İşçilere ve emeklilere kaşıkla verdiğini kepçe ile geri alıyor. Çalışan ücretlilerin toplamdaki vergilerin 3’te ikisini zaten sormadan alıyorsunuz. Dolaylı vergilerle artık bu sistem bir zulme döndü. Bu vergiler yoksul kesimlerin lehine düzenlenmesi gerekirken, hükümet bunun tam tersini yapıyor. Yapılan vergi düzenlemesi Anayasaya aykırıdır.

Yeni zamlar alım gücünü düşürecek ve yeni zamları arkasından getirecektir. Çalışanlara ölümü gösterip sıtmaya razı etmemek gerekiyor. Özelleştirmenin önü açılmamalıdır. Siyasetçilerin sorumsuz harcamalarının faturaları halka kesilmemeli. MTV ve diğer dolaylı vergilere yapılan zammı derhal geri çekmeli. Toplu sözleşmelerde yüzde 1 için verdimiz mücadelenin karşısında hükümet gelir vergisinde yüzde 3 oranında artış ile adeta mücadele ile aldığımız zammı işçinin cebinden alıyor” dedi.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı