• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

29. Olağan Genel Kurul Mesajı

“Petrol-İş Sendikası Mücadelesine Kararlı Bir Şekilde Devam Edecek”

Türkiye sendikal hareketinin çınarı, emek mücadelesinin öncüsü Petrol-İş,  73 yıllık onurlu ve şanlı tarihine yaraşır biçimde 29. Olağan Genel Kurulunu 2-3 Eylül tarihlerinde sendikamız Genel Merkezinde gerçekleştirmiştir.

06.09.2023

Türkiye’nin dört bir yanından sendikamız Genel Kuruluna gelen üyelerimizin katılımı ve delegelerimizin iradesiyle yeni yönetim oluşmuştur. Genel Kurul’da yapılan seçimler sonucunda Genel Başkanlığa Süleyman Akyüz, Genel Sekreterliğe Ahmet Baranlı, Genel Mali Sekreterliğe Mehmet Kaya, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterliğine Niyazi Recepkethüda, Genel Yönetim Sekreterliğine ise Ali Haluk Koşar seçilmiştir.

Merkez Denetim Kurulu Lokman Akkuş, Adem Çokdan ve Abdulkadir Eligür’den; Merkez Disiplin Kurulu ise Ziya Selvi, Harun Türkyılmaz ve Erdem Çağlın’dan oluşmuştur.

Genel Kurulumuzun gerçekleştirilmesine ve sonuçlanmasına katkı koyan Genel Kurul Divan Başkanı Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar’a, Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat’a, Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkanı İrfan Mete’ye, Divan Kurulu Üyeleri ve Üsküdar İlçe Seçim Kurulu’na;

Katılımlarıyla Genel Kurulumuzu onurlandıran IndustriALL Küresel Sendika Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan’a, Retunsee Genel Başkanı Goran Takiç’e, Retunsee Genel Sekreter Yardımcısı Mitja Fabian’a, Rusya, Özbekistan, Mısır, Yunanistan, Slovenya, Hırvatistan, Romanya, Güney Kıbrıs, Kuzey Kıbrıs, Bosna Hersek ve Arnavutluk’tan gelen sendika yönetici ve temsilcilerine, konfederasyonumuz Türk-İş’e bağlı sendikaların genel başkan, şube başkanı ve yöneticilerine, emek dostlarına ve basın mensuplarına;

Petrol-İş’in 46 bin üyesinin iradesinin yansıdığı Genel Kurulumuzu oluşturan ve bu onurlu görevi bizlere layık gören değerli delegelerimize; toplantıya katılan sendikamızın değerli üye, temsilci, yöneticilerine ve Genel Kurulun gerçekleştirilmesini sağlayan Petrol-İş çalışanlarına teşekkür ediyoruz.

Petrol-İş Sendikası dün olduğu gibi bugün de üyelerinin ve Türkiye işçi sınıfının hak ve menfaatlerini korumak, geliştirmek için mücadelesini sürdürmeye devam edecektir.  “Ekmek, Barış ve Özgürlük” mücadelesinin güvencesi olan Petrol-İş, emeğe dönük saldırılar karşısında dayanışma ve birliği ile mücadelede öncü olacaktır.

Genel Kurul’da ortaya çıkan irade doğrultusunda Petrol-İş, önümüzdeki dönemde emekçilerin haklarının genişletilmesi ve sorunlarının çözümü için verilecek her türlü mücadelenin içerisinde olacak, bu mücadeleye öncülük edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur,

Petrol-İş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu adına
Genel Başkan
Süleyman Akyüz