• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

AS Plastik Grevimiz Yarın Başlıyor

19 Eylül Perşembe günü As Plastik Fabrikası’nda işten atılan üyelerimizin geri alınması, toplu sözleşme masasının yeniden kurulması ve fabrikadaki iş barışının yeniden tesis edilmesi için grevimizi başlatıyoruz. Yaşasın örgütlü mücadelemiz, yaşasın As Plastik Grevimiz.

18.09.2024

Yaklaşık 150 üyemizin çalıştığı ve plastik ambalaj üretimi yapan As Plastik işyerinde çalışan emekçiler 2022 yılındaki örgütlenme süreci ile sendikamız çatısı altına girmiş ve Petrol-İş’li olmuştu.

İşverenin yetki süreçlerindeki prosedürleri sonuna kadar kullanarak örgütlülüğü zayıflatma hamleleri ve işyerini sendikasızlaştırma girişimleri sonuçsuz kalmış, As Plastik işçileri geçen üç yıllık süre zarfında işyerindeki birliğinden ödün vermeyerek, sendikasına sıkı sıkıya sahip çıkmıştır.
Sürecin Petrol-İş Sendikası lehine sonuçlanması ile As Plastik yönetimi ile Nisan ayında toplu pazarlık görüşmeleri başlamış ve Ağustos ayına kadar müzakereler devam etmiştir.

Ancak gelinen aşamada işveren, yıllarını As Plastik Fabrikası’na yıllarını vermiş olan emekçilerin Anayasa ve yasalar ile güvence altına alınmış haklarına saygı göstermemiş ve toplu pazarlık masasından kalkmıştır.

Ayrıca 29 Ağustos 2024 gününden başlayarak farklı günlerde işyerindeki öncü işçilerin işine son vermeye başlamış ve aralarında işyeri sendika temsilcilileri de olmak üzere 10 üyemiz işten çıkarılmıştır. Bu işçiler arasında 10 yıllık deneyime sahip, yıllarını As Plastik’e vermiş üyelerimiz bulunuyor.

19 Eylül Perşembe günü As Plastik Fabrikası’nda işten atılan üyelerimizin geri alınması, toplu sözleşme masasının yeniden kurulması ve fabrikadaki iş barışının yeniden tesis edilmesi için grevimizi başlatıyoruz.

Petrol-İş Sendikası Genel Merkez Yöneticileri, İstanbul 1 Nolu Şube Yöneticileri, Petrol-İş üye ve temsilcileri ile As Plastik emekçileri olarak yarın sabahın ilk saatlerinde grevimizi başlatıp, kamuoyuna ilan ediyoruz.  Grevimizin daha da büyümesi için sendikaları, sivil toplum örgütlerini, basın emekçilerini ve tüm emek dostlarını yarın sabah (19 Eylül Perşembe) As Plastik Fabrikası önüne davet ediyoruz.

Değerli emek dostları grev alanında sizlerin de olması mücadelemize güç katacaktır.

Grev yeri adresi: As Plastik Fabrikası, Yassıören Mah. Mediha Sok. No: 18 Arnavutköy/İstanbul
Tarih ve Saat: 19 Eylül Perşembe, Saat: 09.00