• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Ravago Petrokimya İşyerinde Grev Kararı ve Grev Uygulaması İlanı Asıldı

14.04.2023

Sendikamız Aliağa ve Gebze Şubelerinin örgütlü olduğu Ravago Petrokimya işyeri için Aliağa Şubemiz tarafından 14 Nisan 2023 tarihinde grev kararı ve grev uygulama ilanı asıldı.

Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan, Şube Başkan Yardımcıları Gökhan Karataş ve Coşkun Tiktaş, işyeri baş temsilcisi Taner Er ile işyeri temsilcileri Akın Damar ve Mehmet Yıldız 14 Nisan 2023 Cuma sabahı vardiya giriş çıkışlarındaki işçilerle bir araya gelerek grev uygulama ilanını işyerine astı.

Şube Başkanı Hasan Toptan işçilere yönelik yaptığı konuşmasında asılan grev uygulama ilanının tüm üyelere ve örgütümüze hayırlı olması temennisinde bulunarak, işverene sözleşmeyi öncelik olarak "masada bitirmek istiyoruz" mesajını iletti.

Hasan Toptan konuşmasında “Bizim önceliğimiz bu sözleşmeyi elbette ki masada bitirmek. 3 Mayıs 2023 tarihindeki tis toplantısında taleplerimiz karşılanmadığı takdirde, aldığımız ortak kararla 11 Mayıs itibariyle grev uygulamamız başlayacaktır.” dedi.

Konuşmasında işveren yetkililerine seslenen Hasan Toptan “Taleplerimiz gayet net. Geçinebileceğimiz ücretler, düşük olan vardiya primi ve ağır olan haftalık çalışma saatlerinin düşürülerek 45 saatten 40 saate (5+2 vardiya sistemi) bir an önce geçilmesini istiyoruz. 11 Mayıs’a kadar sürecek olan bu süreçte bir anlaşma sağlanamadığı takdirde bizler hazırız” diye konuştu.

Ravago çalışanı üyelerimiz talep ettikleri tüm hakları için sonuna kadar mücadele edeceklerini haykırarak, kararlı oldukları mesajını ilettiler.