• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

RECTİCEL’DE KİTLESEL BASIN AÇIKLAMASI

Recticel işyerinde üyelerimizin sendikalı olmak için verdiği mücadele devam ediyor. Bugün (7 Aralık) işyeri önünde yapılan basın açıklamasıyla, haftalardır devam eden eylem zincirine bir yenisi eklendi.

07.12.2018

İstanbul Tuzla’da faaliyet gösteren Recticel Teknik Sünger İzolasyon San. Ve Tic. A.Ş.’de işçiler demokratik haklarını kullanarak sendikamıza üye oldular. Yaklaşık 4 yıl önce İstanbul 2 Nolu şubemizce gerçekleştirilen sendikal örgütlenme, işverenin işçinin iradesine saygı göstermemesinden dolayı hala tamamlanamadı.

Bakanlık kararında ve yargı sürecinin birçok kademesinde Recticel işyerinin işkolu, sendikamız işkolunda olmasına rağmen işveren hukuki süreci uzatma girişimlerini sürdürmekte ısrar ediyor.

Bugün (7 Aralık) tüm bu hukuksuzluklara karşı bir basın açıklaması yapıldı. Böylece haftalardır süren eylem zincirine bir yenisi eklendi.

Yapılan basın açıklamasına Genel Merkez yöneticilerimizden Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik, İstanbul 2 Nolu şube yönetimi, Recticel’de çalışan üyelerimiz ve İstanbul 2 Nolu şubemiz kapsamında olan işyerlerinden birçok üye ve temsilci de katılarak destek verdi.

Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik’de basın açıklamasında bir konuşma yaptı. Mustafa Mesut Tekik konuşmasında, Recticel işverenin, işçilerin sendikalı olma iradesini boşa çıkarma girişimlerine devam ederek uluslar arası çalışma normlarına, Anayasa’ya ve yasalara aykırı davrandığını belirtti. Ancak tüm bu koşullara rağmen Petrol-İş Sendikası’nın her zaman diyaloğa ve müzakere açık olduğunu belirten Tekik, işverene de çağrı yaparak bir an önce masaya oturması gerektiğinin altını çizdi.

Basın açıklaması sloganlarla ve mücadele kararlılığının sürdürüleceği vurgusuyla sona erdi.