• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

RECTİCEL'de MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, Recticel işyerindeki üyelerimizin sendikalı ve toplu sözleşmeli çalışabilmek için verdiği mücadeleye destek vermek için dün fabrika önünde üyelerimzle biraraya geldi.

05.12.2018

Bilindiği üzere 2015 yılında, İstanbul 2 No'lu şubemizin çalışmalarıyla Recticel Teknik Sünger İzolasyon San. ve Tic. A.Ş. işyerinde örgütlenilmişti. Ancak Recticel işverenin işkolu tespitine ilişkin açtığı dava farklı derece mahkemelerde yaklaşık 4 yıldır devam ediyor. Yargı sürecinin birçoğunda karar sendikamız lehine açıklanmış olmasına rağmen, işveren hukuki süreci uzatma mekanizmasını devreye sokmakta ısrarını sürdürmeye devam ediyor.

 

İstanbul 2 No'lu şubemiz ve Recticel'de çalışan üyelerimiz yaşanan haksızlığı karşı eylemlerini sıklaştırma kararı almıştı. 4 Aralık Salı günü Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar da fabrika önüne giderek üyelerimizle biraraya geldi. Genel Başkanımız konuşmasına; zor koşullar altında, örgütsüzlüğüğn bu denli fazla olduğu bir ortamda örgütlendikleri ve örgütlenme kararlılıklarını sürdürdükleri için hem Recticel de çalışan üyelerimizi hem de İstanbul 2 No'lu şube yönetimini tebrik ederek başladı. Konuşmasında Recticel işverenine de seslenen Ali Ufuk Yaşar sendikaların, işverenler ve toplumun birçoğu nezdinde yanlış tanıtıldığını söyledi.  Konuşmasının devamında “Biz sendikalar olarak, iş verimini arttırmak, daha düzenli çalışmayı sağlayacak önemli kurumlarız. Karşılıklı olarak birtakım şeyleri yönetmeye talibiz. Biz sendika olarak, sizlerin işinizi bozmak değil aksine daha iyi yapmanızı sağlayacak önemli Anayasal kurumlarız.” dedi. Genel Başkanımız konuşmasının sonunda işverene sağduyulu olma çağrısı yaptıktan sonra Recticel'de çalışan üyelerimize mücadelelerinde başarılar diledi.