RECTICEL'E ULUSLARARASI DAYANIŞMA

İstanbul 2 Nolu şubemiz öncülüğünde Petrol-İş'e üye olan, işverenin uzlaşmaz tutumu sebebiyle hala örgütlenme sürecinin hukuki anlamda sonlanamadığı Recticel'i bugün Genel Merkez Yöneticilerimiz, temsilcilerimiz ve Kemal Özkan ziyaret etti.

27.12.2018

2015 yılında İstanbul 2 Nolu Şubemizce örgütlenen ancak işverenin hukuki süreci uzatması sebebiyle toplu sözleşme sürecine geçemediğimiz Recticel işyerindeki direnişimiz devam ediyor. Bugün(27 Aralık), direnişte olan üyelerimize destek olmak için Genel Merkez Yöneticilerimizden Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik, İstanbul 2 Nolu şube yöneticilerimiz ve şube kapsamındaki temsilcilerimizin yanısıra IndustriALL Küresel Sendika Genel Sekreter yardımcısı Kemal Özkan da Tuzla'da kurulu fabrikaya dayanışma ziyaretinde bulundu.

Recticel emekçileri ziyaretçilerini, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Recticel İşçisi Yanlız Değildir”, Siz Orada Biz Burada Omuz Omuza” sloganlarıyla karşıladılar.

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar burada üyelerimize bir konuşma yaptı. Genel Başkanımız konuşmasına IndustriALL hakkında bilgilendirme yaparak başladı. Örgütlenmenin sendikaların en önemli görevi olduğunu, ancak Türkiye'de ve işkolumuzda örgütlülük oranının maalesef ki yeteri oranlarda olmadığını belirten Ali Ufuk Yaşar, örgütlü işçi sınıfı ve örgütlü toplumun demokrasinin olmazsa olmazlarından olduğunu ve bu anlamda Recticel mücadelesinin mutlak surette başarıya ulaşacağı vurgusuyla konuşmasını sonlandırdı.

Genel Başkanımızın ardından  Küresel Sanayi İşçileri Sendikası IndustriALL adına Kemal Özkan üyelerimize yönelik bir konuşma yaptı. IndustriALL'un selamlarını getirdiğini belirterek başladığı konuşmasında Özkan,  örgütlenme hakkının ulusal ve uluslarası yasa ve sözleşmelerle temel insan hakkı olduğu, bu anlamda bu hakkını kullanan hiçbir emekçinin cezalandırılamayacağını belirtti. Konuşmasının devamında Recticel Mücadelesinin uluslarası bir mücadele olduğunu belirten Özkan, bu mücadelenin nihai olarak zaferle sonuçlanacağını belirtti. Petrol-İş Sendikası hakkında da Özkan, “Petrol-İş Sendikası gerek Türkiye'de, gerek uluslarası alanda sendikacılığın yüzakı bir sendikadır. Girdiği her mücadeleyi sonuna kadar yılmadan yürütür. Bu nedenle sizler, çok kıymetli ve saygın bir sendikayı tercih ederek bu direnişi zafere dönüştüreceksiniz. Petrol-İş sendikası, sendika bayrağını bu işyerine dikene kadar mücadelesini sürdürecektir.” dedi.

Konuşmalar sloganlar eşliğinde ve coşkulu bir şekilde sona erdi. Konuşmaların ardından Recticel'de çalışan üyelerimize duvar saati takdimi yapıldı.